TDV'den İdlib'de okul inşası

- Vakıf tarafından, İdlib'in Atme bölgesinde, çadırda eğitim gören Suriyeli öğrenciler için modern ders gereçlerinin bulunduğu 8 sınıflık, oyun bahçesi ve kantinin de yer alacağı okul inşa ediliyor

Google Haberlere Abone ol
TDV'den İdlib'de okul inşası

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), İdlib'in Atme bölgesinde çadırda eğitim gören Suriyeli öğrenciler için modern ders gereçlerinin bulunduğu 8 sınıflık, oyun bahçesi ve kantinin de yer alacağı okul inşa edildiği belirtildi.

TDV'den yapılan yazılı açıklamada, İdlib'in Atme bölgesinde yaşayan 400 Suriyeli çocuğun, 4 sınıflı çadır okulda eğitimlerini sürdürdükleri ifade edildi.

Yaklaşan kış nedeniyle çocukların eğitim şartlarının daha da zorlaşacağına işaret edilen açıklamada, TDV tarafından, Suriyeli çocukların yaşadıkları zorlukların azaltılması ve kaliteli ortamda eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla yeni okul yapımı başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, bölgedeki diğer kamplarda barınan çocukların da öğrenim görebileceği yeni okulun modern ders gereçlerinin bulunduğu 8 sınıftan oluşacağı aktarıldı.

800 metrekare alana kurulacak okulda, oyun bahçesi ve kantin de bulunacağı, okul yapımının 3 ayda tamamlanacağı belirtilen açıklamada, okulda öğleden önce ve öğleden sonra eğitim verilmesi için öğretmen sayısının da artırılacağı kaydedildi.

Yorumlar