TCG Anadolu için kritik S/İHA planı

Türkiye'yi denizlerde küresel bir güç haline getirecek olan TCG Anadolu Amfibi Çıkarma Gemisi, bu yıl sonunda veya önümüzdeki yılın başlarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek. ABD ile yaşanan F-35 krizinin ardından Türkiye'nin TCG Anadolu'da İHA konuşlandırması bekleniyor.

TCG Anadolu için kritik S/İHA planı - Sayfa 1

Türk Deniz Kuvvetleri'nin amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'da aktif şekilde kullanmayı planladığı İHA ve SİHA'lar için iki senaryo öne çıkıyor. İlk senaryoda TB-2 Bayraktar ve ANKA gibi platformlara göre daha hafif sınıfta İHA'ların üretilmesi ve kullanılması, ikinci senaryoda ise TCG Anadolu pistinde yapılacak değişikliklerle envanterdeki İHA ve SİHA'ların kalkış yapılabilmesini sağlamak var.

TCG Anadolu için kritik S/İHA planı - Sayfa 2

Türk Deniz Gücü'nün amiral gemisi olacak TCG Anadolu'nun gelecek yıl envantere girmesi beklenirken, F-35 projesinde yaşanan sorunlar nedeniyle gözler İHA ve SİHA'lara çevrildi.

TCG Anadolu için kritik S/İHA planı - Sayfa 3

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in geçtiğimiz günlerde "TCG Anadoluya İHA yerleştirmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı ve iki senaryo gündeme geldi.

TCG Anadolu için kritik S/İHA planı - Sayfa 4

İlk senaryoda TB-2 Bayraktar ve ANKA gibi platformlara göre daha hafif sınıfta İHA'ların üretilmesi ve kullanılması, ikinci senaryoda ise TCG Anadolu pistinde yapılacak değişikliklerle envanterdeki İHA ve SİHA'ların kalkış yapılabilmesini sağlamak vardı.