TCG Anadolu 2020 sonunda göreve hazır

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğinde Türk Donanmasının en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu'nun 2020 sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
TCG Anadolu 2020 sonunda göreve hazır

Türk donanması için güç çarpanı olacak TCG Anadolu gemisinde çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda suya indirilen Anadolu'nun sistem ve donanımlarının entegresine geçiliyor. 

Bittiğinde 1400 personel ile aynı anda çıkartma yapabilme olanağını Türk askerine sağlayacak olan 232 metre boyunda 38 metre genişliğindeki dev savaş gemisi Türk donanmasının gücüne güç katacak.

TCG Anadolu gemisinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, kamuoyunda uçak gemisi olarak bilinen TCG Anadolu gemisinde çalışmaların son derece düzenli bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

BİR YIL ERKEN TESLİM EDİLMESİ GÜNDEMDE

TCG Anadolu'nun erken teslim edilmesi ile ilgili tershane ile görüşmeler sürdürdüklerini kaydeden Demir, "Süre olarak da tersaneyle konuştuğumuzda, planlanan süreden yaklaşık bir yıl daha önce geminin teslim edilmesiyle ilgili tedbirlerin alındığını, alınmaya devam edildiğini gördük. İnşallah 2020’nin sonunda bu gemiyi, Deniz Kuvvetlerimize vermiş olacağız. Hem tasarımı hem de çeşitli malzemeler, sistemler açısından da iddialı bir konuma geleceğimizi umuyoruz." dedi.

TAM BİR ASKERİ ÜS

İçinde zırhlı muharebe aracı, (ZMA) zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA),  tank ve obüsün yanı sıra istendiğinde füze taşıyıcıları, topçu sistemlerini taşıyabilen gemi, pist ve hangarda olmak üzere dikine kalkış iniş yapabilen uçak, T-129 ATAK, Seahawk, deniz versiyonu üretilirse T-625 Gökbey, T-629 saldırı helikopteri ve İHA'larda taşıyabilmektedir. İleri üs olarak görev yapabilen TCG Anadolu ikmal desteği almadan 30 gün aralıksız açık denizlerde görev sürdürebilme kapasitesine sahiptir. 

Yorumlar