TCDD ne zaman açılacak, tren ulaşımı ne zaman?

TCDD ne zaman açılacak, tren ulaşımı ne zaman, soruları şehirler arası yolculukta tren yolculuğunu tercih eden vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
TCDD ne zaman açılacak, tren ulaşımı ne zaman?

TCDD ne zaman açılacak, tren ulaşımı ne zaman, hızlı tren veya yüksek hızlı tren seferleri ne zaman yeniden başlayacak soruları bu hatları kullanan yolcular ve vatandaşlar tarafından sıklıkla soruluyor. 

Bilindiği gibi koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde, hava, kara ve deniz ulaşımında çeşitli tedbirler alınmıştı. Bu kapsamda şehirlere arası tren yolculuklarına da kısıtlamalar getirilmişti. Şehirler arası havayolları ve deniz yolları da bu kısıtlamalar arasında bulunuyor. 

Koronavirüs ile mücadelede ortaya konulan başarılı tablodan sonra hayat yavaş yavaş normalleşme emareleri gösterbeye başladı. Bu nedenle bazı tedbirler kaldırıldı. Şu ana kadar kaldırılmasına karar verilen tedbirlerden bazıları AVM'lerin açılması, kuaför ve güzellik salonların açılması gibi kararlar oldu. 

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşlar da haliyle sormaya başladı, TCDD ne zaman açılacak, tren yolculukları yeniden ne zaman başlayacak?

Yaz aylarının gelmesi, seyahat ve turizm sektörünün yeniden canlanma isteğinde olması tren yolculuğunu da önemli kılıyor. 

Özellikle yurdun bir başından diğer başına yolculuk yapmak isteyen vatandaşların tercih ettiği Doğu Ekspresi, Van Gölü Ekspresi gibi trenlerin yeniden ne zaman faaliyete geçeceği merakla bekleniyor. 

TCDD'nin ne zaman faaliyete başlayacağı konusunda gözler öncelikle hükümetin alacağı kararda. Hükümetin bu yönde aldığı henüz bir karar yok. 

TCDD'den ise şu ana kadar ulaşımın yeniden başladığına dair bir açıklama gelmedi.

TCDD'den şu ana kadar gelen en son açıklamalar şöyle: 

SAMSUN-SİVAS DEMİRYOLU HATTI ÇALIŞMALARI

Samsun ve Mersin Limanları arası demiryolu bağlantısında stratejik bir öneme sahip Samsun-Sivas demiryolu hattı, modernizasyon çalışmalarıyla yenilendi! Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan hattımızla; seyahat süreleri kısalırken, ticari taşımacılığa da yeni bir ivme kazandırıyor.

MARMARAY'DA BİR İLK, YÜK TRENİ GEÇİŞ YAPTI

Kıtaları birine bağlayan Marmaray'da tarihi bir gün daha yaşandı! Yolculuğuna Gaziantep'ten başlayıp Marmaray hattı üzerinden Çorlu'ya ulaşan ilk yurt içi yük treni, ihracatçılarımızın rekabet gücünü artırırken, Asya'dan Avrupa’ya kesintisiz yük taşımacılığının yolunu açıyor.

Yorumlar