TBMM ilk kez bir konuda tam mutabakatla bildiri yayınladı

TBMM'de grubu bulunan partiler bu yasa döneminde ilk kez tam mutabakatla bir bildiri yayınladı. Bildiri, İsrail ve Filistin çatışmasının bir an önce bitirilmesine yönelikti.

Google Haberlere Abone ol
TBMM ilk kez bir konuda mutabakata vardı

İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak Filistin'de imza attığı ihlallerin sonucu Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ve sonrasında yaşananların yankıları sürüyor.

Taraflar arasındaki çatışmalar altıncı gününü geride bıraktı.

Türkiye, çatışmaların başından itibaren itidal çağrısı yaparak tarafları çatışmaları bitirmeye davet ediyor.

Son olarak TBMM Genel Kurulu'nda tüm siyasi partilerin imzasıyla ortak bir bildiri yayımlandı.

Ortak bildiride, "Gazze'de hedefi doğrudan siviller olan tüm saldırıları kınıyor, Filistin ve İsrail'i, kalıcı barışa yönelik müzakerelere başlamaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

GRUBU BULUNAN TÜM SİYASİ PARTİLERİN İMZASI VAR

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis'te grubu bulunan tüm siyasi partilerin imzasıyla Filistin ve İsrail'de yaşanan çatışmalara ilişkin ortak bildiri yayımlandı.

"TÜM TARAFLARI İTİDALE VE AKLISELİME DAVET EDİYORUZ"

TBMM ortak bildirisinde, "Gerilimin telafi edilemez sonuçlar doğurmaması için tüm tarafları barış-güvenlik-istikrar vizyonumuz çerçevesinde itidale ve aklıselime davet ediyoruz. Gazze'de hedefi doğrudan siviller olan tüm saldırıları kınıyor, Filistin ve İsrail'i, kalıcı barışa yönelik müzakerelere başlamaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

 

Yorumlar