TBMM Başkanı Şentop: Ezana uzanan el ile vatana uzanan arasında fark yok

İzmir'de camilere yönelik iki gün boyunca üst üste düzenlenen siber saldırıyla ilgili konuşan TBMM Başkanı Şentop, "Ezana uzanan ile vatana uzanan el arasında fark yoktur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ezana uzanan ile vatana uzanan arasında fark yok

İzmir'de henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından düzenlenen saldırının yankıları devam ediyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ezana uzanan el ile vatana uzanan el arasında fark olmadığı belirterek, "Ezan düşmanlarına dün olduğu gibi bugün de hadleri bildirilecektir." ifadesini kullandı.

Şentop, İzmir Müftülüğünün, merkezi ses sistemi frekansına girilerek kentteki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Ezanın, bin yıllık bir gayretin ve imanın bu topraklardaki mührü olduğuna vurgu yapan Şentop, "Bu yüzden ezan sadece ibadet çağrısı değil, aynı zamanda hürriyetimizin sembolüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, şu görüşlerini paylaştı: "Ezana uzanan el ile vatana uzanan el arasında fark yoktur. Ezan düşmanlarına dün olduğu gibi bugün de hadleri bildirilecektir."

İKİNCİ SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

İzmir'de iki gün önce düzenlenen siber saldırının ardından dün bir kez daha benzer saldırı düzenlenmişti. Daha önce "Çav Bella" isimli İtalyan marşı çalınırken, dün ise Selda Bağcan'ın bir şarkısı çalındı.

İzmir'de dün akşam saat 17.00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen 'Çav Bella' çalınmıştı.

 Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçu kapsamında, resen başlatıldığı öğrenilmişti.

Bugün de benzer bir skandal meydana geldi. İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı camilerde hoparlörlerden Selda Bağcan çalındı.

İzmir İl Müftülüğü'nden saldırı ardından açıklama geldi. Müftülük açıklamasında; 20 Mayıs Çarşamba günü İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir.

CHP İL BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Saldırıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturmada şu ana kadar CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alındı. Özdemir'in siber saldırıyla ilgili sosyal medyada ilk paylaşam yapan kişi olduğu, camilere yönelik saldırı esnasında birçok camiden aynı anda çekilmiş sesli görüntüleri hesabından yaydığı görülmüştü.

Yorumlar