Taylan Özgür Ölmez kimdir? Taner Ölmez'in kardeşi mi?

Taylan Özgür Ölmez kimdir, nerelidir, kaç yaşında ne iş yapıyor soruları son günlerde merakla soruluyor. Nedeni ise Taner Ölmez'in ünlü bir kardeşi var haberlerinin çıkması oldu.

Google Haberlere Abone ol

Taylan Özgür Ölmez kimdir, nerelidir soruları Taner Ölmez'in ünlü bir kardeşi olduğu iddialarının ortaya çıkmasıyla birlikte gündem oldu. Mucize Doktor dizisinin başrol oyuncusu Taner Ölmez'in ünlü bir kardeşi olduğu yönündeki haberlerden sonra herkes sormaya başladı? Taner Ölmez'in kardeşi kim veya Taylan Özgür Ölmez kimdir? İşte Taylan Özgür Ölmez biyografisi veya özgeçmişi:

Taylan Özgür Ölmez kimdir, nerelidir,
Taylan Özgür Ölmez

 

Müzisyen, Türk Halk Müziği Sanatçısı. 1979 yılında Tunceli Ovacık’ta dünyaya geldi. Mucize Doktor dizisindeki Dr. Ali rolüyle ünlenen oyuncu Taner Ölmez’in ağabeyidir.

İlköğretim eğitimini doğduğu ilçede, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Lise döneminde ASM Müzik okulunda bağlama eğitimi alan Taylan Özgür Ölmez, ayrıca 3 sene Pera Güzel Sanatlar Akademisinde sinema atölye ve oyunculuk eğitimi gördü. 1995 yılında arkadaşları ile birlikte Grup Özgür Deniz adlı müzik grubunu kurdu. İstanbul Beyoğlu’nda türkü barlarda sahne aldı.

Taylan Özgür Ölmez kimdir, nerelidir,
Taylan Özgür Ölmez, kardeşi Taner Ölmez ile

 

2007 yılında ilk solo albümü Nihayet’i müzik piyasasına süren Taylan Özgür Ölmez 2014 yılında ise ikinci solo albümü DEM ile müzik kariyerini sürdürmüştür.

Türk Halk Müziği’nin dünyada ve Türkiye’de daha geniş kitlelere duyurulması için çalışmalarını tüm hızı ile sürdürmektedir.

Taylan Özgür Ölmez kimdir, nerelidir,
Taylan Özgür Ölmez kimdir, nerelidir?

 

Diskografi:

Nihayet (2007)

Anla (Nam-ı Diğer Gölge) · 2008

Karadut, Vol. 1 (Rengahenk Türküler) · 2009

Dem · 2014

Karadut - Rengahenk Türküler, Vol. 2 · 2015

Tek Aşkımız Beşiktaş · 2015

Güvercin Uçuverdi (Muhsin Version) (Orijinal Film Müziği) · 2015

Güzelcan Türküleri · 2016

Karadeniz'e Kalan, Vol. 4 · 2019

Bülbülüm Altın Kafesde · 2018

Türkülere Kalan, Vol. 3 · 2020

Bazı Şarkıları:

Ağlarım Çağlar Gibi

Aman Tabib

Bülbülüm Altın Kafesde

Dostum Dostum

Esen Yeller

Eşimden Ayrıldım

Güvercin Uçuverdi

İnsan Dosdoğru Sevmeli

Kara Çadırın Kızı

Le Keçke

Mezire

Munzur

Ne Zalimdir Mahpushana Havası

Şu Kışlanın Kapısına

Tek Aşkımız Beşiktaş

Evet, görüldüğü üzere, "Taylan Özgür Ölmez ile Taner Ölmez kardeş mi?" sorusunun cevabı "Evet"tir.


 

Yorumlar