Taylan Kulaçoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Taylan Kulaçoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor. Kurduğu "İsimsizler Hareketi" ile DHKP-C terör örgütüne destek olmakla suçlanan Kulaçoğlu 17 Mayıs Pazar günü gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Taylan Kulaçoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır

Taylan Kulaçoğlu kimdir nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, ne ile suçlanıyor? Kulaçoğlu, terör örgütü DHKP-C'yi sosyal medyada desteklediği belirtilen ve terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. "İsimsizler hareketi" isimli grubun lideri olduğu belirtilen Taylan Kulaçoğlu Ayvalık'ta gözaltına alındı. Kulaçoğlu, sosyal medya hesabından da gözaltına alındığını doğruladı.

TAYLAN KULAÇOĞLU KİMDİR?

Anne tarafından Vanlı olan Taylan Kulaçoğlu, Eskişehir'de dünyaya geldi. Gezi olaylarının devamı niteliğinde girişimleri örgütlemekle suçlanan isimlerden birisidir. Kurduğu "İsimsizler Hareketi" isimli grupla sosyal medya üzerinden DHKP-C'ye destek veren paylaşımlarda bulunuyor, AK Parti ve hükümet yanlısı isimleri hedef seçiyordu.

Taylan Kulaçoğlu 2016 yılında Redhack isimli hacker grubuna yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı.

İsimsizler Hareketi adı altında ayrıca 30 Nisan 2020 tarihinde Telegram'da da bir kanal açarak örgütleme faaliyetini başlattı. 

TAYLAN KULAÇOĞLU NE İLE SUÇLANIYOR?

İsimsizler Hareketi, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet yani iletiler atarak Türkiye'de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedefleyen paylaşımlar yapıyordu.

CHP VE DHKP-C SAHİP ÇIKTI

Terör örgütü DHKP-C'yi sosyal medyada desteklediği belirtilen ve terör örgütü propagandası yaptığı kaydedilen Kulaçoğlu'na CHP ve DHKP-C sahip çıktı. Twitter'da DHKP-C ve CHP'liler tarafından Kulaçoğlu lehine binlerce destek mesajı atıldı.

Kulaçoğlu, Twitter'da oluşturdukları gruplar üzerinden hedef seçtikleri sosyal medya kullanıcılarının hesaplarını kapattırıyordu. İşte o girişimlerden bir örnek:

Taylan Kulaçoğlu kimdir

Yorumlar

özge bayralaşabilicezmi