Tavuk Dünyası Sahibi Kimdir Nereli Hangi Ülke Malı?

Tavuk Dünyası kimin sorusu son dönemlerde birçok marka için sorular arasında yer aıyor. İlginç ve örnek bir kuruluş ve büyüme hikayesi olan Tavuk Dünyası'nın kurucusu ile şu anki sahibi farklı kişilerdir. İşte şirketin sahipliği hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Tavuk Dünyası Sahibi Kimdir Nereli Hangi Ülke?

Tavuk Dünyası markası kısa süre içerisinde global gıda markaları arasında yer almasıyla dikkatleri üzerine çeken bir markadır. Kısa süre içerisinde büyüyen Tavuk Dünyası kimin, sahibi kimdir? İşte firma hakkında merak edilenlerden bazıları:

TAVUK DÜNYASI SAHİBİ KİMDİR?

2011'de Taylan Kaya, gıda sektöründeki tecrübesini kullanarak Tavuk Dünyası'nı kurdu. Sırrını koruyan özel reçeteler, çeşitli baharatlarla marine edilen tavuklar, markanın dikkat çekici büyümesinde önemli bir rol oynadı.

Taylan Kaya
Taylan Kaya Tavuk Dünyası'nın kurucusu

 

BÜYÜMENİN MİLADLARI

2012-2015 yılları arasında %532 büyüme kaydeden Tavuk Dünyası, yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekti. 2015'te Mediterra Capital, şirketin %51'ini satın aldı ve 2017'de kalan hisseleri alarak şirketin tamamının sahibi oldu.

GİRİŞİMCİLİK VE İLK ADIMLAR

Taylan Kaya'nın girişimcilik serüveni, 1998'de Sultanahmet Köftecisi'nden aldığı ilk bayilikle başladı. 2011'de kurduğu Tavuk Dünyası'nı 2014'te 80, 2017'de ise 125 şubeye ulaştırdı. Şirket bugün 200 şubeye ulaşmış durumda.

LEZZETİN SIRRI

Tavuk Dünyası'nın lezzeti, 12-14 saat marine edilen tavuklar, gizli reçeteler ve eşsiz soslar sayesinde öne çıkıyor. Uluslararası Lezzet Enstitüsü tarafından Üstün Lezzet Ödülleri'ne layık görüldü.

Tavuk Dünyası kimin

YEREL BAŞARIDAN KÜRESEL BAŞARIYA

İlk restoranını 2012'de İstanbul'da açan Tavuk Dünyası, bugün Türkiye'de 54 şehirde 300'ü aşkın lezzet noktasında bulunuyor. Global Restaurant Investments S.A.R.L.'nin yatırımıyla Gagawa markası altında küresel ölçekte de faaliyet gösteriyor.

KURUMSAL BAŞARILAR VE GELECEK HEDEFLERİ

Tavuk Dünyası, çeşitli ödüllerle tanınmıştır. Şirket, "Türkiye’nin En İtibarlı Beyaz Et Zinciri Markası" seçildi ve "Türkiye’nin En İyi İşverenleri" listesine girdi. "Şeften İste" paket servis hizmeti ve Ankara'daki yeni üretim tesisi, şirketin geleceğe dönük adımlarını temsil ediyor.

YENİLEŞİM VE MİSAFİR MEMNUNİYETİ

Tavuk Dünyası, restoran tasarımını yenileyerek, konforlu ve samimi bir atmosfer yarattı. 100 milyon misafiri ağırlayan zincir, müşteri memnuniyeti ve sıfır iş kazası ilkeleri doğrultusunda hizmet vermeye devam ediyor.

Yorumlar