Tatvan’da “Yaşlı ve Engelli Bakımı” projesi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hayata geçirilen “Yaşlı ve Engelli Bakımı” projesi sayesinde yaşlı ve engelli vatandaşların bulaşıkları ve çamaşırları yıkanıp, giysileri ütüleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Tatvan’da “Yaşlı ve Engelli Bakımı” projesi

Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde hayata geçirilen proje kapsamında çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında bayanlardan oluşturulan ekip, ilçede bulunan ve günlük bakım ve temizliğini yapamayan yaşlı ve engelli vatandaşları evlerine kadar giderek ziyaret ediyor. Gidilen evler baştan sona elden geçirilerek güzelce temizlenirken, aynı zamanda bu ailelerin hem çamaşır ve bulaşıkları yıkanıyor, yıkanan elbiseleri ütüleniyor hem de talep edilmesi durumunda bu ailelerin yemekleri pişiriliyor. Ayrıca gidilen evlerin eksiklikleri de belirlenip ivedilikle gideriliyor. Uygulanan bu örnek proje ile bir yandan ilçedeki yaşlı ve engelli vatandaşların gönüllerinde taht kurulurken, diğer yandan ise hayır duaları alınıyor.

İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, yaklaşık 4 ay önce hayata geçirilen projenin devam ettiğini söyledi. Proje ile ilçe merkezi ve köylerinde belirlenen ailelerin düzenli olarak temizliklerinin yapıldığını belirten Kaymakam Özkan, uygulamadan vatandaşların son derece memnun kaldığını ifade etti. Özkan, “Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak hem yaşlılarımıza, hem engellilerimize, hem de yalnız yaşayan vatandaşlarımıza yönelik evlerde temizlik, bulaşıklarını yıkama, kıyafetlerini yıkayıp ütüledikten sonra teslim etme şeklinde bir uygulama başlattık. Bu kapsamda haftanın iki günü hizmet veriliyor. Proje dahilinde evlere giden ekibimiz, ev temizliğinin yanında bu ailelerin çamaşırlarını evlerinden alarak oluşturduğumuz proje merkezine getirip burada hem yıkıyor hem de ütüledikten sonra evlerine götürülüp teslim ediyor. Bunun yanında yine bu bayan ekibimiz gittikleri evlerde ihtiyaç olması durumunda bu ailelerin yemeklerini de pişiriyor. Ayrıca gidilen evlerdeki gerekli eksiklikler belirlenip ivedilikle gideriliyor. Bu uygulamadan vatandaşlarımız da son derece memnun kalıyor. Bu proje sayesinde bu kapsamdaki vatandaşlarımızın yalnızlığının yanında bizler olmuş olduk, devletimiz olmuş oldu. İnşallah bundan sonra projemiz genişleyerek devam edecektir. Ben bu vesile ile projede katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Projeden faydalanan yaşlı ve engelli vatandaşlar ise, uygulamadan ötürü teşekkürlerini ilettiler.

Yorumlar