Tatvan’da kurbanlık çok rağbet yok

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki kurbanlık pazarlarında arife günü olmasına rağmen küçükbaş kurbanlıklar pek rağbet görmüyor.Kurban Bayramı dolayısıyla Tatvan Belediyesi tarafından ilçe merkezi dışında kurulan hayvan pazarı ve borsasındaki...

Google Haberlere Abone ol
Tatvan’da kurbanlık çok rağbet yok

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki kurbanlık pazarlarında arife günü olmasına rağmen küçükbaş kurbanlıklar pek rağbet görmüyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla Tatvan Belediyesi tarafından ilçe merkezi dışında kurulan hayvan pazarı ve borsasındaki kurban pazarlarında bayram öncesi son gün yoğunluğu yaşanıyor. Kurban kestirmek isteyen vatandaşlar pazarının yolunu tutuyor. Pazara gelen alıcı ve satılar arasında sıkı sıkıya pazarlıklar yapılırken, fiyatların bu yıl yüksek olması nedeniyle kurbanlıklar fazla rağbet görmüyor. Kilo ve cinslerine göre fiyatları 700 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıkan kurbanlar alıcı bekliyor. Alıcı fiyatın yüksek olmasından yakınırken, satıcı ise yüksek fiyatları maliyetin artmasına bağlıyor. Pazarda fiyatta anlaşan vatandaşlar kurbanlarını alıp evin yolunu tutarken, fiyatları yüksek bulan vatandaşlar ise kurbanlık alımı için fiyatların düşmesini bekliyor.

“Kurbanlık çok, rağbet yok"

Tatvan’da yeterli sayıda kurbanlık olduğunu ancak arife günü olmasına rağmen rağbet olmadığını belirten kurban satıcılarından Emrullah İlban, bu yıl satışların düşük olmasından yakındı. Kurbanlıkların kilo ve cinslerine göre fiyatları 700 liradan başlayıp yaklaşık 2 bin liraya kadar çıktığını belirten Ferit Taş ise, maliyete göre fiyatların makul düzeyde olduğunu ancak, alıcının fiyatları yüksek bulması sebebiyle kurban alımına pek yanaşmadığını ifade etti. Kurbanlık satışlarının artması için kurbanlıkların yanında kesimi kolay olsun diye keskin bıçaklardan hediye ettiklerini kaydeden Mehmet Şirin de, satışların artması için her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Kurban pazarına kurban almak için gelen Hakkı Duman: “Kurbanlık pazarın geldik, burada kurbanlık bakıyoruz. Bu bayramda kısmet olursa kurban keseceğiz. Ancak geçen yıla nazaran fiyatlar bayağı bir yüksek. Bu yüzden uygun bir kurban bakıyoruz. Uygun bir fiyata bulursak alıp gideceğiz” diye konuştu.

Kurban pazarına kurbanlık almak için gelen vatandaşlardan Recep Ünal ise, kurbanlık alımı için son günü beklediklerini ancak buna rağmen halen fiyatların oldukça yüksek tutulduğunu kaydetti.

Yorumlar