Tatilya neden kapandı? Beylikdüzü Tatilya Eğlence Merkezi neden kapatıldı?

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde yer alan dünyanın en büyük eğlence merkezlerinden biri olan Tatilya Eğlence Merkezi'nin neden ve ne zaman kapandığı bu aralar merakla araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tatilya neden kapandı? Beylikdüzü Tatilya Eğlence

Tatilya neden kapandı, ne zaman ve ne sebeple kapatıldı soruları 2006 yılına kadar burayı kullanan ya da buradan haberdar olanlar tarafından merakla soruluyor. 

TATİLYA NEDEN KAPANDI?

Şu anda 18 yaşında olanlar muhtemelen Tatilya'yı hiç hatırlamıyordur; çünkü 16 yıl önce kapatıldı. 

İstanbul'da kurulan mini bir Disneyland olan Tatilya 10 yıl açık kaldıktan sonra kapılarına kilit vurdu. 

Tatilya neden kapandı? Beylikdüzü Tatilya Eğlence Merkezi neden kapatıldı?
Tatilya neden kapandı? Beylikdüzü Tatilya Eğlence Merkezi neden kapatıldı?

 

Önce bir süre atıl bekledi; daha sonra ise atıl durumdaki oyun parkurları Irak'ın kuzeyindeki Kürt Yönetimi bölgesindeki Erbil'den bir iş adamı tarafından buraya taşındı. 

Peki, Tatilya neden kapandı, ne zaman ve ne sebeple kapatıldı?

Tatilya Tatil ve Eğlence Cumhuriyeti ya da bilinen adıyla Tatilya, 1995 yılında yapımına başlanan, 20 Nisan 1996 tarihinde dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılarak faaliyete geçen eğlence parkıdır.

"Hayal Dünyası" sloganıyla kapalı alanda birçok oyun parkurunu içinde bulunduran eğlence merkezi İstanbul'un Beylikdüzü ilçesindeydi. İçerisinde sinema salonlarının yanı sıra Alabora, Su kayağı, Tatilya Ekspresi, Masal Dede gibi oyun parkurları mevcuttu.

Tatilya Eğlence Merkezi, 3 Nisan 2006 tarihinde kapandı. Bu kompleks içinde bulunan oyun parkurları Kuzey Irak'ta faaliyet göstermek üzere iş adamı Malaşin Barzani tarafından 1.1 milyon dolara satın alındı.

Tatilya neden kapandı? Beylikdüzü Tatilya Eğlence Merkezi neden kapatıldı?
Beylikdüzü Tatilya Eğlence Merkezi

 

Tatilya ilk kez Bayındır Holding tarafından kurulmuştu. Bu Türkiye’de çocuklar için yapılmış ilk "mini Disneyland"di...

İçinde atlı karıncalar, Tatilya ekspresi, masalcı ağaç, kovboy dünyası, Gökkule, Alabora gibi sayısız oyunun bulunduğu tatilya, daha sonra İşbankası yönetimine geçti. Ve bir kaza sonrasında kapatıldı... Uzunca bir süre atıl bekledi. Daha sonra Anadolu’daki bazı belediyelerden teklifler geldi. Ancak kaza nedeniyle kimse işletmeye yanaşmadı. Sonuç olarak Tatilya Erbil’e gitti...


 

Yorumlar