Tatamiyi "Yakan" çift altına kilitlendi

- Milli karateciler Mehmet ve Tuba Yakan çifti, 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor - Doğum nedeniyle yaklaşık 2 yıl spordan uzak kalan Tuba Yakan, Kocaeli'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tatamide eski günlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor - Tuba Yakan: "Oyunlarda da altın madalya almak istiyorum. Çok çalıştık, elimizden geleni verdik, uykusuz kaldık, yorulduk, sakatlıklar geçirdik ama tatamiyi, zaferi ve maç yapmayı özledim" - Mehmet Yakan: "Tuba'ya olan Anneler Günü hediyemi 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda kazanacağım altın madalyayla taçlandırmak istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Tatamiyi "Yakan" çift altına kilitlendi


KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - Dünya ve Avrupa şampiyonu milli karateci çift Mehmet ve Tuba Yakan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-22 Mayıs'ta düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda başarılarına yenilerini eklemek istiyor.

Tuba Yakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en son 2015 yılındaki Avrupa Oyunları'nda yarıştığını söyledi.

Kızı Derin'i dünyaya getirdiği için 2 yıl karateye ara verdiğini ifade eden Tuba Yakan, hamilelik sürecinde yürüyüş ve pilates yaptığını bildirdi.

Tuba, doğumdan 2 ay sonra milli takım kampına katıldığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Orada Derin uyurken ben antrenman yapıyordum. Sürekli uyuyan bir bebek olduğu için çok yorulmadım. Hazırlık turnuvalarına katıldım. Derin de büyümüştü artık emeklemeler başlamıştı ama hiç şikayetçi olmadım, hedefim belliydi. Şampiyonluğu hedefliyordum ama tereddütlerim vardı. Avrupa Şampiyonası'nda evimde olmanın avantajını da yaşadım. Heyecanlanmadan dövüştüm ve şampiyon oldum. Herkes çok destekçi oldu. Güzel bir turnuva geçti. Ferdi de altın, takımda da gümüş aldım."


- "Kızım Derin, karatenin maskotu oldu"


4. İslami Dayanışma Oyunları'nda da şampiyonluğu hedeflediğini vurgulayan Tuba Yakan, şunları kaydetti:

"Oyunlarda da altın madalya almak istiyorum. Çok çalıştık, elimizden geleni verdik, uykusuz kaldık, yorulduk, sakatlıklar geçirdik ama tatamiyi, zaferi ve maç yapmayı özledim. Özlemimi de altın madalyayla gidermiş oldum. Kızım Derin maçlarda bir şekilde bakılıyor. Karatenin maskotu oldu. O konuda zorlanmıyoruz. Benim ilk Anneler Günü'm olacak. Altını alırsam eşim de alırsa çok mutlu olurum. Anneler Günü'nü çok güzel geçiriş oluruz."


- "Altın madalyayı ülkeme getireceğim"


Milli sporcu Mehmet Yakan da karate kariyerine önemli başarılar sığdırdığını belirterek, yenilerini elde etmek için çalışmayı sürdürdüğünü söyledi.

4. İslami Dayanışma Oyunları'nın Bakü'de yapılacağını anımsatan Mehmet, bu organizasyonda iyi bir derece almak istediğini anlattı.

Mehmet Yakan, Kocaeli'de gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda eşi Tuba'yı 1 yaşındaki kızı Derin'le izlediğini dile getirerek, "Eşimin doğum yaptıktan sonraki ilk büyük turnuvasıydı. Normalde 3-4 hazırlık turnuvasına girmişti. Avrupa Şampiyonası için elinden geleni yaptı, bazen uykusuz kaldı, zorlandı. Yorulduğu zaman da antrenmanını yaptı burada Avrupa şampiyonluğunu hak etti. Bizi de gururlandırdı." şeklinde konuştu.

Bakü'de zor müsabakalar olacağını vurgulayan Mehmet, 4 yılda bir yapıldığı için sporcu ve ülkenin imajının ön plana çıktığını vurguladı.

Mehmet Yakan, oyunlara iyi hazırlandığını belirterek, "Elimden gelenin en iyisini yapıp şampiyon olmak istiyorum. 2013'te gittiğimde 3. olmuştum. Burada da altın madalyayı ülkeme getireceğim. Anneler Günü'nde oyunlar için Bakü'de olacağız. Tuba'ya olan Anneler Günü hediyemi 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda kazanacağım altın madalyayla taçlandırmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin Avrupa Şampiyonası'nda yarışmadığını anımsatan Mehmet, kamp döneminde dönüşümlü olarak kızlarına baktıklarını bildirdi.

Mehmet Yakan, kızı Derin'in teyzesinin bu süreçte kendilerine önemli destekleri olduğunu belirterek, "Derin'in teyzesi Binnaz da karateci. O bir turnuvadan dönünce ona bıraktık, o baktı, biz antrenman yaptık. Emeği çok. Sabahları erken antrenman oluyor, bebeğimiz gece uyandığı zaman teyzesi bakıyordu. Ona da teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar