TASKK Türkiye Kick Boks Şampiyonası sona erdi

- Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı: "Tüm etapların sonunda sıkletinde ve branşında en fazla puanı olan 230 sporcumuz milli takımı oluşturdu"

Google Haberlere Abone ol
TASKK Türkiye Kick Boks Şampiyonası sona erdi


ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da düzenlenen Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası sona erdi.

Elazığ'da Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda 3 bin 970 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyona tamamlandı.

Büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorisinde gerçekleştirilen müsabakaların sonucunda, büyükler kategorisinde belirlenen 128 sporcu 13-21 Ekim'de Slovakya'da ve 17-25 Kasım'da Slovenya'da yapılacak Avrupa Kick Boks Şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek.

Gençler kategorisinde ise milli takıma seçilen 102 sporcu 15-23 Eylül tarihlerinde İtalya'da düzenlenecek Dünya Kick Boks Şampiyonası'na katılacak.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bin 970 sporcunun katılımıyla Elazığ halkının ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonanın büyük bir heyecan ve coşku içerisinde sona erdiğini söyledi.

Şampiyonanın Elazığ'da gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade eden Kayıcı, şöyle konuştu:

"Bu müsabakaların sonucunda gençlerde İtalya'da yapılacak Dünya Kick Boks şampiyonası ile büyüklerde Slovenya ve Slovakya'da yapılacak Avrupa Kick Boks Şampiyonası'na katılmak üzere A Milli Takımı'mız oluşturuldu. Tabii bu milli takımın oluşturulmasındaki son etaptı. Bundan önce Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası ve Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası vardı. Tüm etapların sonunda sıkletinde ve branşında en fazla puanı olan 230 sporcumuz milli takımı oluşturdu."

Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar da il olarak büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu tür büyük organizasyonların kentte gerçekleşmesi için çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Acar, "5 bin insan 10 gün boyunca burada kaldı. İlimizi gezdiler, gördüler, alışverişlerini yaptılar. Hem ilin tanıtımı açısından hem de ekonomik olarak bir hareketlilik sağladığı için de ilimiz açısından önemli bir kazanım oldu." şeklinde konuştu.


Yorumlar