Taşınma yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Taşınma yardımı başvurusu yapanlar 15 bin liradan başlayan limitlerle nakit para desteği verilmektedir. Yardımlardan faydalanmak isteyen depremzedelerin başvuru yapması gerekiyor. Peki, Taşınma yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Taşınma yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Taşınma yardımı başvurusu nasıl yapılır, 15 bin liralık taşınma veya nakliye yardımı başvurusu için nereye, nasıl başvuru yapmak gerekiyor soruları depremzedeler tarafından merakla soruluyor. Türkiye, iki büyük deprem ve sonrasında meydana gelen artçı sarsıntıların neden olduğu yıkımı ve yaraları sarmaya çalışıyor. Devlet ve millet el ele açılan yaraları sarmak için elinden geleni yapıyor. Devletin sağladığı sayısı yardım ve imkanlardan biri de evlerini taşımak isteyenlere verilecek olan taşınma yardımı oldu. Evini taşımak isteyen kiracı veya ev sahibine 15 bin liradan başlayan taşınma yardımı yapılıyor. Peki, taşınma yardımı başvurusu nasıl yapılır?

TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Taşınma yardımından faydalanabilmek için öncelikle başvuru yapılması gerekiyor. 15 bin TL depremzede taşınma yardımı parasının nasıl alınacağı, son gelişmelerle takip ediliyor. Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracıların Afetzede Barınma Desteği başvurularını e-Devlet üzerinden sağlanacak. Başvuruları olumlu olan depremzedeler ilk ödemelerini 28 Şubat'tan itibaren alabilecekler. Taşınma yardımı başvurusu için vatandaşlar e-Devlet şifreleri ile T.C kimlik numaralarını kullanabilecekler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar barınma desteği başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından yapabilecek.

Konutları yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere 15 bin lira taşınma yardımı yapılacaktır. Başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılmaktadır.

Taşınma desteği başvurusu için e-Devlet "Afetzede Barınma Desteği Başvurusu" ekranına giriş yapıldıktan sonra T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanılacak.

TAŞINMA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İkamet adreslerinin bulunduğu il valiliğince yapılacak incelemeler sonrasında sırasıyla taşınma ve kira yardımı yapılacaktır.

Konutu ağır hasarlı ev sahiplerinden konteyner talebi olanlara sadece 15.000-TL taşınma yardımı yapılacak olup, barınma desteği yapılmayacaktır.

Afetzedelerin, ikamet adreslerinin bulunduğu il valiliklerince kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları yapıldıktan sonra konutları deprem afeti nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 15.000-TL taşınma yardımı yapılacaktır.

Taşınma yardımı başvuru linki şöyle: https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-afetzede-barinma-destegi-basvurusu 

 

Yorumlar