Tasarruf için beyaz kağıt kullanmıyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, valilere yaptığı tasarruf çağrısında, "Ben beyaz kağıt kullanmıyorum. Defterimi sonuna kadar kullanıyorum" diyerek dikkatli harcama yapmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Tasarruf için beyaz kağıt kullanmıyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz salı günü İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Valiler Toplantısı'nda, valilere kamuda tasarruf tedbirlerine hassasiyetle uymaları konusunda çağrıda bulundu. Bakan Şimşek, kamuda gereksiz harcamalardan kaçınılması gerektiğini ve bu konuda valilerin özellikle dikkatli olmalarını istedi.

"HARCADIĞINIZ PARA BABAMIZIN PARASI DEĞİL"

Mehmet Şimşek'in, tasarruf tedbirlerinin önemini vurguladığı konuşmasında, "Hepiniz tasarruf tedbirlerine uymakla mükellefsiniz. Taşıt kullanımından tanıtım giderlerine kadar bu alanda hassasiyet gerekiyor" dediği belirtildi.

2024 yılı bütçe açığının 2,7 trilyon lira olacağını belirten Bakan, bu açığın borçla finanse edileceğini ve bunun yüksek faiz sürecinde ülkenin imkanlarını sınırlayacağını ifade etti. Şimşek, kendi tasarruf örneklerini de paylaşarak, "Ben defterlerimi son sayfasına kadar kullanıyorum. Beyaz kağıt falan kullanmıyorum. Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası" şeklinde konuştu.

YEREL YATIRIMLAR VE KAYIT DIŞI FAALİYETLER

Bakan Şimşek ayrıca, yerel yatırımların ve kayıt dışı faaliyetlerin önemine dikkat çekti. "Bir yerde kayıt dışı faaliyet fark ederseniz bizi yönlendirin" diyerek valilere çağrıda bulundu. Akaryakıt, tütün ve alkollü içkiler gibi alanlarda kayıt dışılığın yüksek olduğunu belirtti.

Toplantının ardından yapılan soru-cevap kısmında, bazı valilerin TOGG satın almak istediklerini dile getirmeleri üzerine Mehmet Şimşek, "Makam araçlarınızı satıp, TOGG alabilirsiniz" şeklinde bir öneride bulunduğu kaydedildi.

Öneri, kamu araçlarının yenilenmesi ve yerli üretime destek anlamına geliyor.

 

Yorumlar