"Tasarımlarımıza +1 Değer Katıyoruz" projesi 3 yaşında

- Down sendromluların çizdiği resimlerin ayakkabı ve deriye uygulanması için başlatılan projenin 3. koleksiyonu tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
"Tasarımlarımıza +1 Değer Katıyoruz" projesi 3 yaşında

İZMİR (AA) - İzmir'de down sendromluların çizdiği resimlerin ayakkabı ve deriye uygulanması için başlatılan "Tasarımlarımıza +1 Değer Katıyoruz" başlıklı projenin 3. koleksiyonu tamamlandı.

Ulusal Down Sendromu Derneğinden yapılan açıklamaya göre, dernek ve Dogo firmasının işbirliği ile "Önemli Olan Ne Çizdiğin Değil Hayalin" sloganıyla başlatılan proje kapsamında 3. koleksiyonunu tamamlayan bireylere sertifikaları verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen şirket ortağı Gökçe Peksarı, bu yıl 3. koleksiyonu tamamlanan projenin toplumda down sendromlu bireyler ile ilgili farkındalığı arttırdığını ve bu bireylerin neler yapabileceğini gösterdiğini belirtti.

"Tasarımlarımıza +1 Değer Katıyoruz" projesinin Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından "Sürdürülebilir Kobi" ödülüne layık görüldüğünü ifade eden Peksarı, down sendromluların çizdiği tasarımların Amerika, Avrupa ve Ortadoğu'ya ihracatını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Cihan da proje sayesinde down sendromlu gençlerin hayal dünyasının zenginliğiyle oluşturulan tasarımların ürünlerle buluşturulduğunu, down sendromlu bireylerin keşfedilmemiş yeteneklerinin duyurulduğunu aktardı.

Projenin sürdürülebilir olarak devam etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Cihan, ileri dönemde satışa sunulacak koleksiyonun gelirinin de Ulusal Down Sendromu Derneğine bağışlanacağını bildirdi.

Yorumlar