Tarımda "gübre" konusu masaya yatırıldı

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, gübre sektörü temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek tarımda organik ve kimyasal gübre kullanımı konusunu ele aldı

Google Haberlere Abone ol
Tarımda "gübre" konusu masaya yatırıldı

ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gübre sektörü temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek tarımda organik ve kimyasal gübre kullanımı konusunu değerlendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede katılımcılarla organik gübre konusunda potansiyel, imkanlar ile tarımda organik ve kimyasal gübre kullanımının etkileri konularında fikir alışverişinde bulundu.

Bakanlık olarak tarımda organik gübre kullanımı ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini ve bu konunun detaylarını taraflarla istişarelerde bulunarak netleştirmeye çalıştıklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bugün burada sizlerle tarımda kullanılan organik ve kimyasal gübreyi konuşalım istedik. Amacımız hem çiftçimizin maliyetlerini düşürmek hem de ekilen ürünlerimizin daha kaliteli olmasını sağlamaktır. Sizlerin görüşleri bizler için çok değerlidir. Burada rahatça görüşlerinizi dile getirmenizi istiyorum. Sizlerin görüş ve önerilerinizle organik ve kimyasal gübre kullanımında önemli yol kat edeceğimizi düşünüyorum."

Gübrede özellikle Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği bünyesindeki GÜBRETAŞ sayesinde önemli indirimlerin yapıldığını vurgulayan Çelik, daha sonra akademisyen ve gübre sektörü temsilcilerinin tarımda organik ve kimyasal gübre kullanımı ile ilgili görüşlerini aldı.

Yorumlar