Tarım Gençlerle Yükseliyor Fikir Yarışması

Tarım Gençlerle Yükseliyor Fikir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Google Haberlere Abone ol
Tarım Gençlerle Yükseliyor Fikir Yarışması

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışma yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla bu yıl 7.'si düzenlenen Tarım Gençlerle Yükseliyor Fikir Yarışması'nda dereceye girenlere AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda ödülleri verildi.

Fuarİzmir'de düzenlenen törene, oda ve borsa yetkilileriyle sektör temsilcileri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, törende yaptığı konuşmada, tarım ve gençlik kelimelerinin bir araya gelmesinin umudu ve iyi bir geleceği çağrıştırdığını söyledi.

Gıda sektörünün en az savunma sanayisi kadar önemli olduğunun altını çizen Özuslu, "Gençlerin tarımda desteklenmesini ve kendi projelerini oluşturup hayata geçirmelerini sağlayan bu yarışma gelecek için çok kıymetlidir." dedi.

İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen de gençlerin fikirlerinin tarımın geliştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirtti.

Tarımsal üretimde gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Özen, gençlerin yeni fikirler üretebilmeleri için çeşitli destekleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise tarımsal üretimin sürdürülebilirliği konusunda dünyanın birçok sorunla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Gelecek kaygısı, iklim değişikliği, tarımın zor ve kariyer vaadi olmaması gibi nedenlerden dolayı çiftçi aileler çocuklarını bu sektörden uzaklaştırıyor. Ebeveynlerin çocuklarını çiftçilikten soyutlamasıyla, tarım sektörü yaşlanıyor." dedi.

Borsa olarak 7 yıldır düzenledikleri Tarım Gençlerle Yükseliyor Fikir Yarışması ile soruna çözüm bulmayı hedeflediklerini dile getiren Kestelli, başarılı gençlerle gurur duyduklarını ifade etti.

Törende, projenin destekçileri ile "Akıllı Tarım", "Çevre Dostu Tarım", "Tarımsal Pazarlama, Markalaşma ve İletişim" kategorilerinde birincilik ve mansiyon kazananlara ödüller ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sergilenmeye hak kazanan projelerin yer aldığı sergi, 5 Şubat'a kadar AgroExpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda görülebilecek.

Yorumlar