Tarık Yılmaz kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Tarık Yılmaz kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir, hangi üniversiteden mezun oldu? İşte Prof. Dr. Tarık Yılmaz biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Tarık Yılmaz kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Prof. Dr. Tarık Yılmaz kimdir, nerelidir, kaç yaşında, uzmanlık veya ihtisas alanı nedir? İşte Prof. Dr. Tarık Yılmaz Biyografisi:

İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra Tıp eğitimini tamamlayan Yılmaz, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı unvanını aldı. İsviçre Basel Üniversitesi’ndeki çalışmalarına 1991 yılında başlayan Yılmaz’ın burada görev yaptığı süre içerisinde yürüttüğü görev ve sorumluluklardan bazıları şunlardır:

Basel Üniversitesi Krize Müdahale Merkezi Direktörlüğü; Her türlü bireysel, ilişkisel, ailevi ve iş hayatı ile ilgili akut psikolojik sorunlara, 7/24 ulaşılabilir uzmanların görev aldığı Krize Müdahale Merkezi, ayaktan tedavi, yataklı psikoterapi servisi, telefonla destek ve yönlendirme hizmeti sunmaktadır. 1992-2000 yılları arasında Prof. Yılmaz’ın direktörlüğünü yaptığı İsviçre’deki bu merkez (telefona destek alanlar hariç), 7500’den fazla birey, çift, aile, çalışan ve yöneticiye hizmet vermiştir.   Tüm bu süre içerisinde hizmet almış danışanlarla, hizmet kalitesini ölçmeye yönelik, düzenli yapılan anonim anket sonuçları, %90’ın üzerindeki memnuniyet oranının korunduğunu göstermiştir. Bunun yanı sıra bu süre içerisinde merkez, kapasitesini %100’den fazla artırmıştır.

İsviçre Basel Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanvekilliği; Toplam Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü, Sosyal Psikiyatri ve Psikoloji Bölüm Başkanlığı, Basel Eyaleti Alkol ve Madde Bağımlılığı Vakfı Başkanlığı, Akut Psikiyatri Servisi Direktörlüğü, Anabilim Dalı İcra Kurulu Üyeliği, görevlerini sürdürdü. Bu süre içerisinde birçok ruh sağlığı hastalıkları uzmanı ve klinik psikolog yetiştirdi.

Basel Üniversitesi Kültürel ve Ruh Sağlığı Bölüm Başkanlığı; Yılmaz, psikoloji ve psikiyatri alanında çalışanlarda kültürel yetkinliği artırmaya yönelik araştırmalar yapılmasına, eğitim ve seminerler verilmesine, bireysel ve grup terapilerinin kalite standartlarının yükseltilmesine öncülük etmiştir. Prof. Yılmaz, İsviçre’de çeşitli endüstriyel sektörlerde hizmet veren Expatriatların kültürel entegrasyonuna danışmanlık yapmıştır.

300’ den fazla uluslararası konferans, eğitim ve seminer veren Prof. Yılmaz Heidelberg Üniversitesi, Zürih ETH (Teknik Üniversite), Hamburg Üniversitesi, Bern Üniversitesi, Zürih Üniversitesi, UCLA’de misafir öğretim üyesi veya konuk konuşmacı olarak ruh sağlığı, psikoloji ve psikoterapinin birçok alanında dersler ve eğitim seminerleri verdi. Çeşitli kitap ve bilimsel makaleden oluşan eserleri, 100’ün üzerindeki bilimsel yayında kaynak olarak gösterildi.

İsviçre’de Management ve New York’ta Executive Danışmanlık eğitimlerinde yer alan Yılmaz, ayrıca Stanford Üniversitesi’nde Liderlik Psikolojisi alanında çalışmalarda da bulundu. Kurucusu olduğu, bireysel ve kurumlara hizmet veren psikoterapi merkezinin yanı sıra iş hayatında eğitim, değerlendirme, şirketlere yönelik lider gelişim programları yönetmekte ve lider yöneticilere danışmanlık yapmaktadır.

Yorumlar