Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kimin? Sahibi kimdir? Peker mi?

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kimin? Sahibi veya gerçek sahibi kimdir, gerçekten de Sedat Peker mi? Türkiye'nin en eski markalarından biri olarak bilinen kurukahvenin sahipleri konusunda kafaları karıştıran bir durum söz konusu. Bunu sizler için araştırdık ve derledik. İşte gerçekler:

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kimin? Sahibi?

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kimin? Sahibi Sedat Peker mi? Sedat Peker son videosunda bu kahvecinin kendisinin olduğunu ileri sürerek buradan AK Parti'nin seçim çalışmalarına kahve gönderdiğini ileri sürdü. Peki, işi aslı nedir? Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kimin? Sahibi gerçekten de Sedat Peker mi?

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisinin geçmişi 1930'lu yıllara kadar uzanıyor. Kahve uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra kapanmış. 2013 yılında kahvehanenin sahiplerinin torunlarından Bilun Çolak markayı yeniden hayata geçiriyor. Çolak yeniden Türk kahvesi işine geri dönmeye karar verdi ve Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi firmasını kurdu.

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kimin
Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi'nin sahibi

 

Çolak yeni açılan firması için, "Yılların deneyimini, 2013 senesinde İstanbul’da kurduğumuz üretim tesisimizde, günümüzün modern altyapısı ile buluşturuyoruz. En yüksek kalitedeki çekirdeği ithal ediyor , tesisimizde kavurup öğüttükten sonra yurtiçi ve yurtdışı piyasalarına dağıtımını yapıyoruz." diyor. 

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Bilun Çolak , hızla büyümekte olan markalarının başarısını dedelerinden gelen geleneksel kültürü geleceğe başarı ile taşımaya bağlıyor.

Çolak sözlerine şu şekilde devam ediyor: Türk kahvesi çok özel ve geleneksel bir içecek. Ülkemizle bütünleşmiş, bu toprakların insanlarından ayrı düşünülemeyecek değerli bir kültür. Bu sebeple üretimimizi büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz. En modern makineleri kullanmamızın yanı sıra o geleneksel tadı kaybetmemek için kahvemizi taş değirmenlerde öğütüyoruz. Her içtiğiniz fincanda aynı tadı ve kaliteyi yakalayabilmeniz için üretim makinelerimizde özel bir bilgisayar yazılımı kullanıyoruz. Böylece insan gücünü minimize ederek kalite standardını sağlayabiliyoruz.

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kimin
Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi'nin sahibi Bilun Çolak

 

Hızla büyüyen markamız tüm Türkiye genelinde HORECA zincirlerinde , belli başlı marketlerde tüketicimizle buluşuyor. Kısa zaman olmasına rağmen , yüksek kalitedeki ürünümüzle dünya piyasasına açılma imkanını da yakaladık. Türki cumhuriyetler başta olmak üzere Irak , İran , Romanya gibi birçok ülkeye de ihracatlara başlamanın gururunu yaşıyoruz.

Ama bildiğiniz gibi bizim hikayemizin asıl başlangıcı 1930 senesinde dedemin Beyoğlu’ndaki o küçük kahveci dükkanı. Bunu da düşünerek biz de kendi markamıza ait Kahveci dükkanları açacağız. Tüm Türkiye geneline verilecek olan Franchiselarla markamızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden Franchise açmak için çok sayıda başvuru aldık. Gelen bu talepleri de değerlendiriyoruz ve en kısa zamanda kahve dükkanlarımızı açacağız.

Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Sn.Sedat Peker bey ile de yapmış olduğumuz ortaklıkla birlikte markamızın değeri çok daha arttı ve büyümemiz daha da hız kazandı.

Türkiye genelinde faaliyet göstermekte olan toptancıları , dünyanın birçok ülkesine yaptıkları ihracatları ve yakın zamanda açılacak Kahveci dükkanları ile hızla büyümekte olan marka; geleneksel Türk kahvesi lezzetini herkesle buluşturmayı hedefliyor.

Önümüzdeki günlerde başarıları ve yeni girişimleri ile markamız adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

GERÇEK SAHİBİ SEDAT PEKER Mİ? KELİME OYUNUYLA MARKAYA ÇÖKMÜŞ

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi ile ilgili son gelişme ise Sedat Peker'den geldi. Peker, markanın kendisine ait olduğunu ileri sürerek çeşitli iddialarda bulundu. 2015 yılında Peker'in Twitter hesabından, "Markamız Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi franchaising veriyor" şeklinde duyuru yaptığı görülüyor. İşte o duyuru: 

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi
Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi

 

Sedat Peker'in reklamını yaptığı tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi ile gerçek kurukahvecinin birbiriyle ilgisi bulunmamakta. Zira Peker'in reklamını yaptığı ve "benim" dediği markada "kelime oyunu" var. Çünkü tam adı, "Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi Muhabbet" şeklindedir. Gerçek marka ise sadece, "Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi" şeklindedir.

İşte Sedat Peker tarafından tescil edilen "kelime oyunlu" marka: 

Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kimin
Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi kelime oyunuyla Sedat Peker'in

 

 Yeni bilgiler ve detaylar ekleniyor...


 

Yorumlar