Taraftar neredeyse onlar orada

- Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü polisleri, bulundukları illerdeki spor kulüplerinin hem iç sahada hem de deplasmanda yaptıkları maçları, adeta bir taraftar gibi yakından takip ediyor - Polis memuru Ersoy: - "Eskiden taraftar olarak stada gidip, çekirdek çitleyip, tezahürat yaparak maç izliyordum. Şimdi bazen tribündeki arkadaşlarımıza müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Hatta sevdiğim arkadaşlarıma ceza bile yazdım" - Polis memuru Aydoğan: "Bu göreve başladığımda farklı bir takım tutuyordum. Eskişehirspor seyircisi ile çalışmaya başlamamla ben de taraftarı oldum. Eskişehirspor'un galibiyet aldığı, gol attığı zaman taraftardan daha çok seviniyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Taraftar neredeyse onlar orada

ESKİŞEHİR (AA) - EMRAH YAŞAR - Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünde çalışan polis memurları, bulundukları illerdeki spor kulüplerinin hem sahalarında hem de deplasmanda yaptığı maçları adeta bir taraftar gibi görevleri gereği takip ederek, olası taşkınlık, kavga gibi olayların önüne geçiyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünde çalışan 9 polis memuru, Eskişehirspor taraftarıyla emniyet güçleri arasında adeta bir köprü vazifesi görüyor.

Maçlarda yaşanabilecek kavga, taşkınlık gibi bazı olumsuzlukların önüne geçen polis memurlarının taraftarlarla sürekli iç içe olması tuttukları takımın değişmesine de neden olabiliyor. Birçoğu farklı takım tutan polis memurları, zamanla görev yaptığı kentin takımına gönül verebiliyor.


- Ersoy: "Eskiden çekirdek çitleyip, maç izliyorduk"


Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünde 4 yıldır görevli polis memuru Nafiz Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun çıkmasıyla göreve başladığını söyledi.

Göreve başlamadan önce de Eskişehirspor'un maçlarına gittiğini ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

"Bazı taraftar gruplarından maçlara beraber gittiğim çocukluk arkadaşlarım var. Eskiden taraftar olarak stada gidip, çekirdek çitleyip, tezahürat yaparak maç izliyordum. Şimdi bazen tribündeki arkadaşlarımıza müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Hatta sevdiğim arkadaşlarıma ceza bile yazdım. Şimdi tribünlerin sevdiği bir ağabey konumuna geldim. Eskişehirspor'da bir taraftar kültürü var. İşim sayesinde bütün Eskişehirspor tribününü tanıyorum. Eskişehirspor taraftarıyla iç içe olduk. Bundaki en büyük sebep tribün kültürünü iyi bilmemdir. Taraftarın tribünde ve deplasmanda yaşadığı duyguları çok iyi biliyorum. Tribünlerde polise olan ön yargıyı da kırdık."


- "Bazen taraftardan sorumlu yönetici gibi hareket ediyoruz"


Ersoy, gözlemci polis uygulaması kapsamından taraftar gibi deplasmanlara gittiklerine de değindi.

Deplasmana giden taraftar ile emniyet arasındaki koordineyi sağladıklarını anlatan Ersoy, şunları söyledi:

"Taraftarı deplasmana gittiğinde biz karşılıyoruz. Onlara yardımcı oluyoruz. Taraftarın ceza almaması için uyarılarda bulunuyoruz. Deplasmanda ne sıkıntısı varsa bizi arıyorlar. Bazen taraftardan sorumlu yönetici gibi hareket ediyoruz. Kuralları aşmadan biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Taraftar grupları gösterdiğimiz ilgiden dolayı bize teşekkür ediyor. Türkiye'nin yarısını gezdim ancak ev sahibi takımlar arasında Eskişehirspor taraftarının yeri başkadır. Eskişehirspor taraftarı, Borussia Dortmund seyircisine benziyor. Küme düşse de şampiyonluğu oynasa da aynı sayıda taraftar geliyor."


- Aydoğan: "Eskişehirspor taraftarı oldum"


Yaklaşık iki yıldır şubede görev yapan polis memuru Cevat Aydoğan da haftanın hemen hemen her günü severek çalıştıklarını belirterek, taraftarla güzel bir stat ortamında iletişim kurduklarını anlattı.

Eskişehirspor ile deplasmana gittiklerini vurgulayan Aydoğan, kaydetti:

"Yorucu da olsa taraftarla iç içe olmak bizi mutlu ediyor. Deplasman görevleri çok daha farklı oluyor. Bu göreve başladığımda farklı bir takım tutuyordum. Eskişehirspor seyircisiyle çalışmaya başlamamla Eskişehirspor taraftarı oldum. Eskişehirspor galibiyet aldığı, gol attığı zaman taraftardan daha çok seviniyoruz. Yenildiğinde taraftarla üzülüyoruz. Eskişehirspor taraftarının tezahüratlarına bazen eşlik ediyoruz. Eskişehirspor, Süper Lig'den düştüğünde hep birlikte ağlayıp, üzüldük. İnşallah bu yıl gülüp, şampiyon olarak Süper Lig'e çıkacağız."


Yorumlar