Tamer Karadağlı fırsatçı ev sahibini affetmedi

Tamer Karadağlı, ev kirasını yüzde 500 oranında artırmaya çalışan ev sahibini mahkemeye verdi.

Google Haberlere Abone ol
Tamer Karadağlı fırsatçı ev sahibini affetmedi

Başarılı oyuncu Tamer Karadağlı'nın, kendisini kirasını eksik ödemekle suçladığı ve hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddia edilen ev sahibi ile hukuki ihtilaf içinde olduğu bildirildi. Karadağlı, kirasını her zaman zamanında ödediğini ve ödenmemiş kira borcu olmadığını belirterek iddiaları yalanladı. Ayrıca ev sahibinin haksız ve yasadışı bir artış olduğuna inandığı kirasını 10.500 TL'den 55.000 TL'ye çıkarmaya çalıştığını iddia etti. Karadağlı, ekonomik kriz döneminde fırsatçı ev sahipleriyle benzer sorunlarla karşılaşabilecek diğer kiracılara örnek olması için mahkemede dava açacağını belirtti.

Kirasını tam olarak ödemediği iddiasıyla ev sahibi tarafından dava edilen ve icra takibiyle karşı karşıya kalan oyuncu Tamer Karadağlı sessizliğini bozdu. Ev sahibinin 10 bin 500 TL olan kirayı 55 bin TL'ye çıkarmak istemesi nedeniyle mahkemeye gittiklerini belirten Karadağlı, fırsatçı ev sahiplerine örnek olmak için hukuki mücadelesini sürdüreceğini sözlerine ekledi. Kira borcu olmadığını, daireye taşındığı ilk günden itibaren kirasını zamanında ödediğini de vurguladı. Karadağlı'nın açıklaması, haber kanallarının kirasını ödemediğini bildirmesinin ardından geldi.

Yıllar önce sevilen dizi "Çocuklar Duymasın"da canlandırdığı "Haluk" karakteriyle tanınan Karadağlı'nın ev sahibiyle sorun yaşadığı ve iki tarafın hukuki ihtilafa düştüğü bildirildi. Kirasını tam olarak ödememekle suçlanan oyuncu, durumu netleştirmek için Instagram hesabından yazılı bir açıklama yaptı. İçinde bulunulan ekonomik krizi fırsat bilerek astronomik kira artışı talep eden ev sahiplerini de eleştirerek, bu haksız uygulamayı kabul etmeyeceğini belirtti.

Karadağlı, "Kiramı ilk günden beri gününde yatırırım. Hiçbir kira borcum yoktur. Fırsatçı ev sahiplerine örnek teşkil etmesi için hukuki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" dedi.

Instagram hesabından yazılı bir açıklama yapan Karadağlı, şu ifadeleri kullandı: "Basında 'Tamer Karadağ'lı kirasını ödemedi' şeklindeki haksız yayınlar nedeniyle açıklama yapmak durumunda kalınmıştır. Borcuna sadık biri olarak ikamet etmekte olduğum apartman dairesinin kirasını oturduğum ilk günden itibaren her ay gününde yatırmış bulunmaktayım. Bu dairenin kira bedeli her sene kanuni oranda arttırılmıştır. Hatta bu sene kanuni artış oranı %25 ile sınırlı olmasına rağmen, tarafımca kiramı yaklaşık %70 oranında arttırarak ödedim. Ev sahibine hiçbir kira borcum da bulunmamaktadır."

"10.500 TL'LİK KİRAYI 55 BİN TL YAPMAK İSTEDİ"

"Yaşanan elim depremi ve ekonomik krizi bahane eden bazı ev sahiplerinin, kiracılardan astronomik oranda zam talep ettiği aşikardır. Benim oturduğum evin sahibi de bu fırsattan yararlanmaya çalışarak 10.500 TL olan kira bedelini 55.000 TL ye çıkarmak istemektedir. Bu yüzde bazında mevcut yasaya aykırı, çok yüksek ve haksız bir artıştır. Kabul edilemez. Hem mağdur kiracılara hem de fırsatçı ev sahiplerini örnek teşkil etmesi açısından bu zammı asla yapmayacağım, ve bu konuda başlattığım hukuki mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğimi kamuoyuna duyurmak isterim. "

Yorumlar