Tam kapanma sona erecek mi, gözler bu toplantıda

Tam kapanma süresinin sona ereceği 17 Mayıs pazartesi gününden sonra ne olacağı, okullar ve kamu kurumlarında mesailerin ne olacağı yönündeki soruların cevapları bugünkü bilim kurulu toplantısında ele alınacak.

Google Haberlere Abone ol
Tam kapanma sona erecek mi, gözler bu toplantıda

Tam kapanmanın sonuçları ve 17 Mayıs'tan sonra uygulanacak programın yol haritası bugünkü kritik Bilim Kurulu toplantısında ele alınacak. Bilim Kurulu'nda bugün alınacak kararlar Kabine Toplantısı'nda alınacak kararların kaynağını oluşturacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun, bugün saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında yapılacak toplantının ardından Bakan Koca'nın, saat 18.00’da YouTube üzerinden canlı yayın ile açıklama yapacağı açıklandı.

29 Nisan tarihinden bu yana uygulanan tam kapanma döneminde elde edilen sonuçlar, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Bilim Kurulu’nun gündeminde olacak.

Toplantının ardından Bakan Koca’nın yapacağı açıklamaların, 17 Mayıs’ta bitecek olan tam kapanmanın ardından gerçekleştirilecek Kabine toplantısına yön vermesi bekleniyor.

Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerdeki Edirne Valiliği ve Sultan 1’inci Murad Devlet Hastanesi ziyareti sırasında, il değerlendirme toplantılarına katılarak açıklamalarda bulundu.

Aşı ile ilgili sürece ilişkin bilgi veren Koca, 6 ay içinde 50 milyon doz Sputnik aşılarının temin edileceğini duyurdu.

İlk sevkiyatın bu ay gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Koca’nın, Bilim Kurulu toplantısı sonrası bir aşı açıklaması daha yapması bekleniyor.

Haziran sonu itibarıyla 40 yaş üstü vatandaşların, yaz boyunca ise 18 yaş üstü vatandaşların aşılanmaya başlanmasının istendiğini kaydeden Bakan Koca’nın, toplantı sonrası yapacağı aşılam takvimi hakkındaki açıklamaları ve Faz 2 çalışmaları biten yerli aşının son durumuna ilişkin bilgiler merak konusu.

İl değerlendirme toplantısında, “Son haftalarda gördüğümüz vaka artışı nedeniyle tam kapanmaya geçmek zorunda kalındı. 17 günlük kapanma ile hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyoruz. Tedbirleri vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda görmeye başladık. Durumun ağır hasta ve vefatlarda da görülmeye başlanacağını düşünüyoruz.” açıklamalarını yapan

Bakan Koca’nın, 17 Mayıs’ta bitecek tam kapanmanın ardından uygulanacak tedbirlere ilişkin de bilgi vermesi bekleniyor.


 

Yorumlar