17 gün tam kapanma kararı alındı

Son Dakika tam kapanma kararı alındı, işte detaylar: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 17 günlük bir tam kapanma kararı alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
17 gün tam kapanma kararı alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın gündeminde Irak'ın kuzeyine yönelik harekatlar ve son günlerde yaşanan dış politikadaki gelişmeler oldu. 

Erdoğan, Biden'ın açıklamasıyla ilgili de konuştu. 

Erdoğan, Biden'in kullandığı ifadeler için, "Mesnetsiz, haksız ifadeler" dedi. 

Bütün sınavlar iptal edildi.

Bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirlere ilişkin de bilgi veren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilebilecek, şartları uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir. Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecektir. Önceki uygulamalardan farklı olarak bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir. Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir. Uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacaktır. Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir."

Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun şekilde yürütebilmesi için gereken düzenlemelerin yapılacağını aktaran Erdoğan, ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşların Vefa ekiplerinden destek isteyebileceklerini hatırlattı.

Vatandaşların mağdur olmaması için kurumların gereken tüm tedbirleri alacağına dikkati çeken Erdoğan, "Biz de bunların yakın takipçisi olacağız. Türkiye bakımından çok önemli olan bu sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına kesinlikle izin verilmeyecektir. İnşallah bu fedakarlıklarımızın karşılığını, bayram sonrası hep birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu, müreffeh günlere ulaşarak alacağız." şeklinde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden ücret alındığı haberlerini alıyoruz. Bu kesinlikle yasaktır. Bu durumla karşılaşan vatandaşlarımızın durumu sağlık bakanlığımıza bildirmelerini rica ediyoruz. 

Muhtarlara aşılama programı başlıyor.

29 Nisan 2021 Perşembe akşam saat 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah saat 05.00 arasında 17 günlük tam kapanmaya geçiyoruz.

Çalışmak zorunda olan kamu personelinin evinden ya da dönüşümlü olarak çalışması sağlanacak. 

Seyahatler de kısıtlamalar kapsamında olacak. 

Konaklama tesislerinde kalanlar da sokağa çıkma yasağına uymak zorunda kalacak. 

Marketler kapanma sürecinde açık olacak ancak pazar günleri kapalı olacak.

Yüz yüze eğitim bu süre içinde tamamen askıya alındı. 

Yorumlar