TALPA eski başkanı Mantı'nın vefatı

- Atatürk Havalimanında ekip odasından çıktıktan sonra kalp krizi geçirerek önceki gün hayatını kaybeden TALPA eski başkanlarından kaptan pilot Gürcan Mantı için görev yaptığı THY Uçuş Eğitim Başkanlığında tören yapıldı - THY Genel Müdürü Ekşi: - "Özellikle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüm (SHGM) zamanında kendisiyle TALPA'daki görevi sebebiyle çok sık görüşürdük. O kendine özgü tontonluğu ve sevecenliğiyle heyecanlı heyecanlı projelerini anlatır, sıkıntıları dile getirirdi. TALPA'yı, SHGM gündemine aslında o getirmişti. Çabalarıyla Türkiye Pilotlar Gününü, Dünya Pilotlar Gününe çevirmiştir"

Google Haberlere Abone ol
TALPA eski başkanı Mantı'nın vefatı

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanında ekip odasından çıktıktan sonra kalp krizi geçirerek önceki gün hayatını kaybeden Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) eski başkanlarından kaptan pilot Gürcan Mantı için çalıştığı Türk Hava Yollarının (THY) Uçuş Eğitim Başkanlığında tören düzenlendi.

Yeşilköy'deki başkanlık binasında yapılan törene THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, Mantı'nın ailesi, yakınları ile çalışma arkadaşları katıldı.

Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde de pilot olarak görev yapan Mantı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracından askeri görevliler eşliğinde indirilerek, hazırlanan katafalka konuldu.

Saygı duruşunun ardından konuşan Bilal Ekşi, aslolanın hayat yolculuğunda hoş bir seda bırakmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Benim tanıdığım Gürcan Mantı kaptan, benim zihnimde bir hoş seda bırakmıştır. Özellikle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüm (SHGM) zamanında kendisiyle TALPA'daki görevi sebebiyle çok sık görüşürdük. O kendine özgü tontonluğu ve sevecenliğiyle heyecanlı heyecanlı projelerini anlatır, sıkıntıları dile getirirdi. TALPA'yı, SHGM gündemine aslında o getirmişti. Çabalarıyla Türkiye Pilotlar Gününü, Dünya Pilotlar Gününe çevirmiştir."

Mantı'nın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen Ekşi, merhuma Allah'tan rahmet diledi.

Kur'an- Kerim okunması ve törende bulunanlardan helallik istenmesinin ardından Mantı'nın naaşı, araca konuldu.

Kaptan Pilot Mantı'nın Ataköy 5. Kısım Camisinde Cuma Namazından sonra kılınacak cenaze namazınından ardından Çatalca'nın Örcünlü Köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Yorumlar