Taksicinin karıştığı ölümlü kaza davasında karar

- Kartal'da çarptığı kimyager Dilge Şen'in ölümüne, Cevahir Gençoğlu'nun da yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla yargılanan taksi şoförü Mesut Yılmaz, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Taksicinin karıştığı ölümlü kaza davasında karar

İSTANBUL (AA) - Çarptığı kimyager Dilge Şen'in ölümüne, Cevahir Gençoğlu'nun da yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla yargılanan taksi şoförü Mesut Yılmaz, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mesut Yılmaz, kazada yaralanan Cevahir Gençoğlu ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, yaşamını yitiren Dilge Şen'in yakınları da hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen Dilge Şen'in ailesinin avukatı Yavuz Selim Aydın, "Olay yerinde yapılan keşif sonucunda hazırlanan birinci raporun hatalı olduğu ortaya çıkmıştır. İkinci raporda da yine hatalar mevcuttur. Sanığın 92 kilometre hızla gitmesi, en sağdan gitmesi, fren yapmaması, yayaları uyarıcı ses çıkarmaması görüntü kayıtlarında açıktır. Buna rağmen bu hususlar raporda yer almamıştır. Olaya ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor aldırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Son sözü sorulan Sanık Yılmaz da meydana gelen kaza nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, "Keşke yaşanmasaydı. Bu olay orta şeritte oldu. Olayı olduğu gibi anlattım. Olaydan sonra kendim teslim oldum. Çok üzgünüm." diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Yılmaz'ı "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Yılmaz'ın yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak cezayı 2 yıl 1 aya indiren mahkeme heyeti, sanığın sürücü belgesinin de bir yıl süreyle geri alınmasına karar verdi.

- Olayın geçmişi

Kartal'da kimyager Dilge Şen'in (29) ölümü ve Cevahir Gençoğlu'nun yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından kaçan taksi şoförünün yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Kazadan sonra çevredeki taksi duraklarına gitmeyen taksileri ve bölgedeki tamircileri araştıran polis ekipleri, Mesut Yılmaz'ın kullandığı, sağ farı hasarlı taksinin bir tamirhanede olduğunu tespit etmişti.

Bir süredir bağlı olduğu taksi durağına da gitmediği anlaşılan Yılmaz, kaldığı belirlenen adrese yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mesut Yılmaz'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan, 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Yorumlar