Tajani'den DEAŞ açıklaması

- AP Başkanı Tajani: "DEAŞ bugün kaybediyor ama öte yandan da yabancı savaşçılarıyla bizim topraklarımızda terör saçmayı hedefliyor"

Google Haberlere Abone ol
Tajani'den DEAŞ açıklaması

ROMA (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, terör örgütü DEAŞ'ın bugün kaybetmekte olduğunu ancak, bir yandan da Avrupa'da terör eylemleri yapmayı hedeflediğini söyledi.

Tajani, İtalya'nın ev sahipliği yaptığı Akdeniz İçin Birlik Parlamento Asamblesi (AİBPA) Başkanlık Divanı Toplantısı ile Parlamento Başkanları 4'üncü Zirvesi'ne katıldı.

Antonio Tajani, burada yaptığı konuşmada, "DEAŞ'ın amacı Akdeniz havzasını istikrarsız hale getirmek ve nefretin kazanmasını sağlamak. İlgili ülkelerin uğraşı sayesinde bugün DEAŞ, Musul ve Rakka'daki savaşı kaybetmekte ama yabancı savaşçılarıyla bizim topraklarımızda terör saçmayı hedefliyor." dedi.

DEAŞ'ın bugüne kadar Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde pek çok terör saldırısı gerçekleştirdiğini hatırlatan Tajani, "Biz, hep birlikte bizim değerlerimizin terörün şiddetinden daha güçlü olduğunu göstermeliyiz." ifadesini kullandı.

AP Başkanı Tajani, istihdamın ve ekonomik gelişmenin artırılması durumunda terör örgütlerinin kendilerine insan kaynağı bulamayacağını, bu nedenle bu konulara odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında düzensiz göç konusuna da değinen Tajani, bu sorununu çözümünün kolay olmadığını ve bunun kökenine inilmesi gerektiğini dile getirdi.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni de başta göçmen sorunu olmak üzere hükümet krizleri, terör riski gibi etkenlerden dolayı Akdeniz'in, uluslararası politikalarda gündemin ilk sıralarında yer almayı sürdüreceğini söyledi.

Yorumlar