Tahran'dan gelen 132 yolcu karantinaya alınacak

Tahran-İstanbul seferi yapan Türk Hava Yolları'na ait uçak içindeki 132 Türk yolcu ile Ankara'ya indi. Uçakta bulunan vatandaşlar karantinaya alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tahran'dan gelen 132 yolcu karantinaya alınacak

Tahran-İstanbul seferi yapan Türk Hava Yolları'na ait uçak koronavirüsü şüphesiyle Ankara'ya indi.

Esenboğa Havalimanı'na inen uçakta bulunan bazı kişilerin yüksek ateş şikayeti yaşadığı belirtilirken 12 yolcu karantinaya alındı. Öte yandan diğer yolcular içinde tarama yapılıyor. 

Yüksek ateş şikayeti olan 12 kişi havalimanına gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere taşındı.

Uçakta bulunan 132 yolcu tek tek kontrol altına alınırken virüs şüphesi sebebiyle vatandaşlar Zekai Tahir Burak hastanesine kaldırıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçakta yer alanların Türk vatandaşı olduğunu ve Tahran'dan getirildiklerini söyledi. Bakan Koca, uçaktaki yolcuların ve uçak mürettebatının 14 günlük gözlem sürecine gireceğini söyledi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak. THY'ye ait uçakla gelen 132 Türk yolcu ve mürettebat karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir. Ülkemizde yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz" dedi.

Yorumlar