Taftanaz nerede? Taftanaz önemi nedir?

Taftanaz nerede, önemi nedir? Taftanaz'daki Türk askeri sayısı kaç? sorularının yanıtı Esed rejimine bağlı askerlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne düzenlediği saldırı sonucunda sık sık gündeme gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Taftanaz nerede?

Taftanaz nerede, önemi nedir? Taftanaz'da kaç Türk askeri var? en çok merak edilenler arasındaki yerini koruyor. Google'da İdlib'deki Türk askerinin sayısını araştıran vatandaşlar Taftanaz'ın nerede olduğunu merak ediyor.  

TAFTANAZ NEREDE?

İdlib'in Taftanaz kasabası veya bilinen diğer adıyla Teftanaz, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan bir yerleşim yeridir. İdlip kentine 17 kilometre uzaklıkta ve ilin kuzeydoğusunda yer alan, Taftanaz'ın yakınlarında ise Ta'um ve Binnish gibi yerleşim yerlerinin yanı sıra batıdaki Maarrat Misrin, kuzeybatısındaki Zardana, kuzeydoğuda Maarrat al Ikhwan ve doğuda Bawabiyah yer alıyor.

ÖNEMİ NEDİR?

Taftanaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri gözlem noktalarının bulunduğu yerlerden biriydi. Esed rejiminin HTŞ güçlerinin bahane ederek vurduğu alanlardan biri değildi. Çünkü bu bölgede herhangi bir terör unsuru yoktu. 

İDLİB'DE KAÇ TÜRK ASKERİ VAR?

İdlib'de tam olarak kaç askerin bulunduğu bilinmesede geçtiğimiz gün 7 asker ve bir vatandaşımızın şehit olmasının ardından bölgeye sayısı 2 bini bulan askeri araç sev edilmişti.

Yorumlar