Tacizcisini öldürdü, hapis cezası aldı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde eşinin evde olmadığı bir sırada kapısının önüne gelip kendisini taciz eden adamı vuran kadına 10 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Tacizcisini öldürdü, hapis cezası aldı

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi'nde Durmuş T., evli ve 2 çocuk annesi Leyla Uygun’u eşi evde olmadığı bir sırada kapısına giderek taciz etmişti. 

KENDİSİNİ KORUMAK İSTEDİ

Evde çocuklarıyla yalnız başına kalan Leyla Uygun'un kapısına dayanan Durmuş T. kapının önünde uzun bir süre bekledi. Kendisini ve çocuklarını korumak isteyen Leyla Uygun, evde bulunan pompalı tüfekle Durmuş T.'yi vurarak öldürmüştü. Gözaltına alınan Uygun daha sonra tutuklanmıştı.

"VİCDANLARA HİTAP EDECEK KARAR BEKLİYORUZ"

Duruşmaya tutuklu sanık Leyla Uygun müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Müvekkili hakkında verilecek kararın, Türkiye’de bir kadının kendini savunması açısından verilecek emsal bir karar olması gerektiğini ifade eden sanık avukatı Tolgahan Turan, “Vicdanlara hitap edecek bir karar bekliyoruz” dedi. Sanık Leyla Uygun ise savunmasında, maktulün çocuklarına zarar vermesinden korktuğunu söyledi.

"PSİKOLOJİK SORUNLARI VARDI"

Maktulün psikolojik sorunları olduğunu iddia eden Uygun, “O anda silahla dışarı çıkmak ve ateş etmek hepsi anlık gelişti. Büyük çocuğum her şeyi biliyor. O an içeri girip beni görseydi, onun da psikolojisini düşünüyorum. Çocuk da mahvolurdu.” diye konuştu. Son sözü sorulan sanık, “Çocuklarımın birisi dışarıda, birisi benim yanımdadır. Ailevi durumum gözetilerek, en azından tutuksuz yargılanmak üzere tahliyemi talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

10 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Yargılaması yapılan Leylan Uygun mahkeme tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar