TAB Gıda bu yılı yatırımla geçirecek

TAB Gıda 2024 yılında 200 yeni restoran açarak ekonomiye ve istihdama katkı sunmaya devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
TAB Gıda bu yılı yatırımla geçirecek

TAB Gıda, 2024 yılında restoran ağına 200'den fazla yeni restoran ekleyerek büyümeyi hedefliyor. Şirket, yılda ortalama 350 milyon müşteriye hizmet sunuyor ve 204 milyona yakın sipariş fişini işleme alıyor. Sinan Ünal, TAB Gıda'nın Co-CEO'su, istikrarlı büyüme adına yeni restoranlar açmanın önemini vurguluyor. Mevcut restoranlarda yenileme ve dijitalleştirme çalışmalarının yanı sıra, dijital inovasyonlara odaklandıklarını belirtiyor.

Ünal, 2024'te hasılatın yüzde 80 artarak 30 milyar TL'ye ulaşmasını öngörüyor. Ayrıca, yatırımcılara karlı büyüme ile daha fazla güven vereceklerini ifade ediyor. Türkiye genelinde en iyi hizmet deneyimini sunma hedeflerini güçlendirme planları da bulunuyor.

DİJİTALLEŞME VE YENİLİK

Ünal, sürdürülebilir büyümenin anahtarlarının dijitalleşme ve yeni restoran açılışları olduğunu belirtiyor. Büyük veri analizi ve yapay zeka çözümleriyle desteklenen dijitalleşme adımlarını hızlandırdıklarını, bu sayede anlık karar verme ve hızlı uygulama yeteneklerini geliştirdiklerini vurguluyor. 2024 yılında, dijitalleşme ve renovasyon çalışmalarıyla desteklenen karlı büyüme stratejisi çerçevesinde 200'den fazla restoran açmayı planladıklarını dile getiriyor.

ULUSLARARASI VARLIK VE MARKALAR

TAB Gıda, 30 yıl önce Burger King markasıyla Türkiye pazarına girdi. Şirket, beş global ve iki ulusal markayla Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Gürcistan'da toplam 1.615 restoranla hizmet veriyor. Çatı şirket TFI TAB Gıda Yatırım, dünya genelinde 3.000'i aşkın restoranla faaliyet gösteriyor.

2023 SONU İTİBARIYLA ULAŞILAN RESTORAN SAYISI

2023 yıl sonu itibarıyla, TAB Gıda kendi işlettiği 928 restoran ve franchise yatırımcılarıyla işletilen 687 restoranla birlikte toplamda 1.615 restorana ulaşmış durumda. Bu rakam, şirketin sürdürülebilir büyüme stratejisinin ve restoran ağının genişlemesinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar