TAB Gıda bu yıl 80 franchise verecek

- TAB Gıda Finans ve Franchise Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çetinkaya: - "Geçen yıl 35 franchise restoranı verdik, bu yıl da toplamda yeni açılacak 80 franchise restoranı verme hedefimiz var"

Google Haberlere Abone ol
TAB Gıda bu yıl 80 franchise verecek

İSTANBUL (AA) - TAB Gıda Finans ve Franchise Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Çetinkaya, geçen yıl 35 franchise restoranı verdiklerini, bu yıl da yeni açılacak 80 franchise restoranı verme hedefleri olduğunu bildirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özgür Çetinkaya, şirket olarak Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby's ve Usta Dönerci olmak üzere 5 markayla hizmet verdiklerini anımsattı.

TAB Gıda Franchise sisteminin ülke çapında hızla büyümeye devam ettiğini aktaran Çetinkaya, geçen yıl 35 franchise restoranı verdiklerini, bu yıl da toplamda yeni açılacak 80 franchise restoranı verme hedefleri olduğunu dile getirdi.

Çetinkaya, hedeflerinin yarısını ilk 6 ayda açılan franchise restoranlarıyla tutturduklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde TAB Gıda'nın diğer markalarıyla da yeni franchise restoranları vermek istiyoruz. Özellikle Türkiye'nin Popeyes ve Usta Dönerci 2016 yılında daha çok franchise yatırımı yapılmasını beklediğimiz markalarımız." ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Usta Dönerci'de ilk franchise restoranlarını Manavgat Novada AVM'de verdiklerini ve oldukça olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Çetinkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"TAB Gıda hızlı servis restoran zinciri kategorisinde dünyada eşi benzeri olmayan bir gıda ekosistemi kurdu. Ata Şirketler Grubu tarafından yatırımları gerçekleştirilen salata, ekmek ve patates fabrikalarımız franchise yatırımcıları için ciddi fırsat sağlıyor. Yatırımcılarımız TAB Gıda'nın 22 yıllık tedarik zinciri yönetimi, operasyonel ve pazarlama tecrübesi ile satın alma gücünden faydalanıyorlar. TAB Gıda için yapılan üretim yatırımları hem inovatif ürünlerin daha kısa sürede geliştirilip müşterilere sunulmasını mümkün kılıyor hem de yatırımcılarımıza satın almada ciddi avantajlar sağlıyor."


- Franchise bedelleri 250 bin dolardan başlıyor


TAB Gıda Franchising Müdürü İlhan Erkan ise TAB Gıda'nın franchise restoran sisteminin kontrollü büyüyerek risk almak istemeyen girişimci yatırımcıları beklediğini bildirdi.

Sinop, Burdur, Karaman, Kilis, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Ardahan, Ağrı ve Hakkari'de ciddi bir pazar fırsatı olduğunu aktaran Erkan, bu illerde henüz franchise restoranları bulunmadığına işaret ederek, "Özellikle bu illerdeki pazar fırsatlarını takip eden potansiyel yatırımcılarımızla beraber bu sene yüzde 20 oranında büyümeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgilere göre TAB Gıda markalarında yatırım maliyeti restoranın yerine, tipine, bulunduğu konuma ve büyüklüğüne bağlı olarak değişiyor.

Ortalama yatırım maliyeti Burger King için 500 bin dolar artı KDV'den, Popeyes için 400 bin dolar artı KDV'den, Sbarro için 250 bin dolar artı KDV'den, Arby's için 400 bin dolar artı KDV'den, Usta Dönerci için ise 250 bin dolar artı KDV'den başlıyor.

TAB Gıda yatırımcılara iki ayrı opsiyon sunuyor. Birinci opsiyonda yatırımcılar dilerlerse inşaat ve ekipman yatırımını kendileri üstleniyor. Bu model ancak AVM dışında yer alan restoranlar için geçerli oluyor.

İkinci opsiyonda ise yatırım tamamen TAB Gıda tarafından yapılarak anahtar teslim modeliyle hayata geçiriliyor.

Yorumlar