Suudi Arabistan'daki gözaltı dalgası

- Suudi Arabistan Maliye Bakanı Cadan: "Devlet, yerel veya küresel iş standartlarının ihlaline müsamaha göstermemeye devam ediyor. Kayırmacılık ve iltimaslardan uzak, liyakat ve başarıya dayanan şeffaf ve adil bir yatırım ortamı sağlamak için kim olursa olsun yatırımcılara imtiyaz tanınmayacak"

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'daki gözaltı dalgası

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cadan, dün gece Savunma Bakanı ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında oluşturulan Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Komisyonu ve alınan kararların ülkedeki yatırım ortamını koruyacağını belirtti.

Cadan, yaptığı yazılı açıklamada, Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Komisyonu'nun devletin haklarını ve kamu malını güvence altına alacağı ve böylelikle sürdürülebilir ulusal kalkınma programlarının güçleneceği, yolsuzlukla mücadelede benimsenen reform yöntemine de katkı sağlayacağını ifade etti.

Cadan, şunları kaydetti:

"Devlet, yerel veya küresel iş standartlarının ihlaline müsamaha göstermemeye devam ediyor. Kayırmacılık ve iltimaslardan uzak, liyakat ve başarıya dayanan şeffaf ve adil bir yatırım ortamı sağlamak için kim olursa olsun yatırımcılara imtiyaz tanınmayacak."

Kraliyet kararnamesi gereğince dün gece kurulduğu ilan edilen Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Komisyonu, tutuklama, mal varlığına el koyma ve gerekli diğer işlemleri yapmak ile yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman'ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Al-Arabiya televizyonunda yayımlanan haberde, Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Komisyonu'nun aralarında dün gece görevlerinden alınan bakanların da olduğu birçok eski bakan ve prensi gözaltına aldığı belirtilmişti.

Yorumlar