Suudi Arabistan'daki "balistik füze" saldırısı

- Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Husilerin Suudi Arabistan'daki sivil yerleşim alanına düzenlediği balistik füze saldırısını kınadı

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'daki "balistik füze" saldırısı

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Suudi Arabistan'daki sivil yerleşim alanına Husilerce düzenlenen balistik füze saldırısını kınadı.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi Suudi Arabistan'a yönelik füze saldırısının ardından Kral Selman bin Abdulaziz'e telgraf gönderdi.

Hadi, şu ifadeleri kullandı:

"Suudi Arabistan'ın Yemen'deki kardeşleriyle, isyan ve darbeci güçlere karşı beraberce sürdürdüğü mücadele her zaman gurur ve takdir merkezi olacak. İran'ın Yemen ve bölge ülkelerdeki yıkıcı projesiyle mücadele etmek için Suudi Arabistan'ın Yemen'in çağrısına Kararlılık Fırtınası operasyonuyla cevap vermesi gelecek nesiller tarafından unutulmayacaktır."

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusuna dün Yemen'den atılan balistik füze, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.


Yorumlar