Suudi Arabistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Riyad Uluslararası Türk Okulu'nda organize edilen etkinliklerle kutlandı

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Riyad Uluslararası Türk Okulu'nda organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök, Eğitim Müşaviri Mehmet Necip Görgün, Riyad'daki Türk vatandaşları ve öğrencilerle birlikte yabancılar da katıldı.

Büyükelçi Kök, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programın açılış konuşmasında Türk ulusunun, Birinci Dünya Savaş'ından sonra varlığına, bölünmez bütünlüğüne ve yurduna yönelen tehditler karşısında yılmadığını, Atatürk önderliğinde destanlaşan bir savaşın verdiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, yaşamını ülkesine adayan, yurdunun bağımsızlığını, özgürlüğünü ve ulusal onurunu tüm değerlerin üzerinde tutan kahramanlarımızın özverili çabaları sonucu kurulduğunu vurgulayan Kök, Türk ulusu ve çocuklarının bayramını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili okunan şiirlerin yanı sıra Türk öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli oyun ve gösteriler beğeniyle izlendi. Ömer Halis Demir ve 15 Temmuz'un diğer şehitleri anısına okunan şiirler ise duygusal anlar yaşattı.

Suudi Arabistan'da okulu bulunan Japonya, Hindistan, Pakistan Sri Lanka ve Almanya okulu öğrencileri de gösteri sundu.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlik okuldaki resim, şiir ve diğer alanlarda düzenlenen yarışmalarda birinci olanların ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar