Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda anlaşmazlık iddiaları

- Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, koalisyonun hedeflerini gerçekleştirene kadar var olmaya devam edeceğini ve tüm ihtilafları aşacağını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda anlaşmazlık iddiaları

ADEN (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hedeflerini gerçekleştirene kadar var olmaya devam edeceğini, tüm ihtilafları aşacağını ve medya yoluyla parçalanamayacağını ifade etti.

Mihlafi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, meşru yönetimiyle Yemen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), ülkesi için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu, aralarına fitne sokma çabalarının başarılı olamayacağını kaydetti.

Ne kadar büyütülürse büyütülsün tüm ihtilafların aşılacağını, koalisyonun hedeflerini gerçekleştirene kadar var olmaya devam edeceğini belirten Mihlafi, koalisyonun güçlü bağlarla birbirine bağlı olduğunu, basın ve sosyal medya yoluyla parçalanamayacağını vurguladı.

BAE Dışişleri Bakanı Enver bin Muhammed Karkaş da dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile BAE'nin Yemen konusundaki tutumunun net ve uyumlu olduğunu belirtmişti.

- Yemen'deki görevden almalar ve anlaşmazlık iddiaları

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin perşembe günü yayımladığı kararnameyle Ahmed bin Dağr hükümetinde bazı değişikliklere gitmesi ve Aden Valisi Aydarus ez-Zebidi ile Devlet Bakanı Hani bin Berik'i görevden alması, BAE'nin tepkisine yol açmıştı.

BAE Dışişleri Bakanı Karkaş cuma günü yaptığı açıklamada, kendilerine yakın bu iki ismin azledilmesine "Gerçek problem, kişisel, ailevi ve partisel çıkarın, vatanın menfaatinin üzerinde tutulmasıdır." ifadeleriyle tepki göstermişti.

Suudi Arabistan yönetimi, değişikliklerle ilgili cumhurbaşkanlığı kararnamesinden iki gün sonra Hadi'yi Cidde'de karşılamış ve Yemen yönetimine daimi desteğini yinelemişti.

Suudi Arabistan'ın bu tavrı ile BAE'nin konuya ilişkin ilk tepkisi, iki ülke arasında Yemen konusunda anlaşmazlık çıktığı iddialarını gündeme getirmişti.

Karkaş ile Mihlafi'nin son açıklamalarının bu çerçevede yapıldığı ve söz konusu iddialara cevap niteliği taşıdığı belirtiliyor.

Yorumlar