Suudi Arabistan katilleri vermeyecek

Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı cinayetinin faillerini Türkiye'ye vermeyeceğini, kendi yargılayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan katilleri vermeyecek

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Kaşıkçı cinayeti şüphelilerinin Suudi Arabistan'da yargılanacağını açıkladı. Cubeyr ayrıca, Kaşıkçı cinayetinin histerik bir hal aldığını da dile getirdi.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldüren infaz timinin Türk şoförü olay gününü anlattı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr Bahreyn'de katıldığı Manama Güvenlik Zirvesi'nde gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu. Suudi kolluk kuvvetlerinin Türk meslektaşları ile Türkiye'de birlikte olayı araştırdıklarını ifade eden Cubeyr şu ifadeleri kullandı:

Kaşıkçı cinayeti histerik bir hal aldı. Soruşturmalar zaman alır, gerçekler soruşturma devam ettikçe ortaya çıkacaktır.

ABD ile olan ilişkilerine de değinen Bakan Cubeyr, "İlişkilerimiz demirle örtülü. Obama yönetimi ile zor zamanlar yaşamıştık ancak Trump yönetimi daha gerçekçi bir dış politika izliyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.

Yorumlar