Süt banyosu yapan işçi hakkında karar

Konya'da bir süt toplama merkezinde süt banyosu yaptığı ileri sürülen işçinin ifadesi ortaya çıktı. Öte yandan mahkeme şüpheliler hakkındaki kararını da verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme 'süt banyosu'nu affetmedi

Konya'da Benefit Hayvancılık’a ait süt toplama tesislerinde çalışan ve süt banyosu yaptığı videosunu sosyal medya hesabında paylaşan Uğur Turgut ifadesinde, 'O süt değildi, kazanları yıkadığımız deterjandı' dedi.

Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalışan Uğur Turgut süt banyosu yaptığı videosunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Konya'da faaliyet gösteren süt toplama merkezinde bir kişi, süt tankerinde 'banyo yaptığı' görüntüleri TikTok'ta paylaşması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlere el konduğunu bildirmişti.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre, firma sahibi Ali Osman T. işçinin yıkandığı maddenin süt olmadığını söyleyerek, "Bu şahsın içinde bulunduğu küçük tank süt için değil. Tesisi temizlemek amacıyla kullanılan, deterjan, solüsyon ve dezenfektanları içinde karıştırdığımız tank. Onun içinde temizlik malzemelerini karıştırıp, fayansları temizleriz. Biz de şok olduk. Bunun özellikle şirketi yıpratma amacıyla yapıldığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ise ifadesinde, "O süt değildi, kazanları yıkadığımız deterjandı" dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Konya'daki bir süt toplama merkezinde, çalışanlardan birinin süt tankerinin içerisinde banyo yaptığı görüntülerin sosyal medyada paylaşmasının banyo yapan Emre Sayar ve görüntüleri çekip sosyal medyada paylaşan Uğur Turgut adliyeye sevk edildi. İfadeleri alınan şüpheliler Uğur Turgut ve Emre Sayar tutuklandı.

Firmada 1 yıldır süt alım sorumlusu olarak çalıştığı öğrenilen Uğur Turgut, Emre Sayar'a dezenfektan dolu olan tankın içerisine girip banyo yapmasını istediğini, Emre'nin de içerisine girip banyo yaptığını ve bu anları kaydettiğini anlattı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatı üzerine çalışma başlatan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri videonun çekildiği firmada denetimlerde bulunarak firmanın faaliyeti son verdi. Firmaya, insan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men edilerek, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlatırken, süt tankı içerisinde banyo yapan Emre Sayar ve bu anları kayıt altına alıp sosyal medyada paylaşan Uğur Turgut dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

 

Yorumlar