Survivor Parviz Abdullayev kimdir? Parviz Abdullayev kaç yaşında?

Survivor Parviz Abdullayev kimdir? Parviz Abdullayev aslen nereli, kaç yaşında? sorularının yanıtı son zamanlarda sıkça Survivor ile gündeme gelen Parviz Abdullayev'in biyografisini merak eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Parviz Abdullayev kimdir?

Survivor Ünlüler takımının en dikkat çeken üyelerinden biri olan Parviz Abdullayev kimdir, aslen nereli? soruları vatandaşlar tarafından Google üzerinden oldukça sık araştırılıyor. Pazar akşamı ilk bölüm ile ekranlara gelen ve ilk bölümü ile vatandaşları ekrana kilitleyen Survivor 2020 yarışmacıları arasında tanıdık bir isim olan Parviz Abdullayev yer alıyor. İlk günden sergilediği performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Abdullayev'in hayatı vatandaşların merak ettiği konulardan biri oldu. 

Programa katıldığı ilk günde Yasin Obuz ile karşı karşıya gelen Abdullayev, baraka oyununda Yasin yerde kalarak düşme tehlikesi yaşarken "Yüzüme vuruyorsunuz, öyleyse biz de vuralım" diyerek aniden yükseldi. Bunun üzerine Parviz'de sinirlenerek Yasin'in üstüne yürüdü. İki yarışmacıda geri adım atmazken araya giren Acun Ilıcalı kazanan takımı açıkladı. 

PARVİZ ABDULLAYEV KİMDİR?

Survivor Parviz Abdullayev kimdir, aslen nerelidir? sorusu vatandaşların en çok merak ettiği konuların başıda gelmektedir. Soyadının Rusça ekle kullanılması nedeniyle dikkat çeken ve daha önce hayatı ile ilgili bilgisi bulunmayan vatandaşlar Parviz Abdullayev'in biyografisini araştırmaya devam ediyor. Azerbaycan'da dünyaya gelen Parviz aslen Azerbaycan'ın Ağdam Rayonu'ndandır. Rayon, Sovyetler Birliği'nden kalma bir yönetim birimidir. Büyükşehir'in bir parçası olarak ifade edilebilir. Türkiye'nin yönetim şeklinden örnek verilirse, İstanbul'un Fatih ilçesi gibi bir yönetim birimi olarak görülebilir. Ağdam, 23 Temmuz 1993'te Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin desteğindeki Ermeni güçler tarafından işgal edilmiştir. Ağdam, şuan Ermeni ve Azerbaycan askerlerinin arasındaki bir tampon bölgede yer alan hayalet bir şehirdir. 

5 Ocak 1986 yılında doğduğu şehir olan Ağdam'ın işgalinin ardından ailesiyle göç etmek zorunda kalan Abdulayyev aynı zamanda profesyonel bir kick boksçudur. Şimdiye kadar profesyonel olarak 55 dövüşe katılan Abdullayev, bu dövüşlerden 49 zafer, 26 nakavt ve 6 yenilgi aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından spordaki başarısından dolayı yeni bir daire ile ödüllendirilen başarılı sporcu, 2010 yılında Azerbaycan'da yılın ilk 10 sporcusundan biri olarak ilan edildi. 

Parviz Abdullayev 2011'den beri "Cobra" kickboks kulübüne liderlik ediyor.

2013 yılından bu yana Olağanüstü Haller Bakanlığı Spor Sağlıklı Merkezinde katkıda bulunmaktadır. Gabala Spor Kulübü'nü temsil etmektedir. Evli ve 2 oğlu var. Genç olmasına rağmen oğlu Yusif'i boksta eğitiyor.

Abdullayev, şimdi ise Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp kendi kanalında sunduğu Survivor yarışmasında gönüllüler takımında yarışan yarışmacılardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Abdullayev, ilk bölümdeki performası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yarşmacılardan biri oldu. 

Yorumlar