Suriyelilerin Kurban Bayramı ziyareti sürüyor

-Türkiye'de yaşayan Suriyeliler yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ülkelerine dönerek sıla hasretini dindiriyor - Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Babül Hava'dan 19 Ağustos'a kadar 65 bin Suriyelinin ülkelerin geçmesi bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilerin Kurban Bayramı ziyareti sürüyor

İDLİB (AA) - Ülkelerindeki savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşlarının, yaklaşan Kurban Bayramı'nı akrabalarıyla memleketlerinde geçirmek için Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Babül Hava kapısından geçişleri sürüyor.

Uzun yıllardır sevdiklerini göremeyen Suriyeliler, Kurban Bayramı nedeniyle verilen özel izinle onlara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Suriyelilerin dün başlayan geçişleri 19 Ağustos'a kadar sürecek. Babül Hava'da 65 bin Suriyelinin ülkelerine geçmesi bekleniyor.

Babül Hava Sınır Kapısının göç idaresi müdürü Abdullah Şammat AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünden itibaren Kurban Bayramı'nı Suriye'de geçirmek isteyen halkımızı karşılamaya başladık. Şu ana kadar giriş yapanların sayısı 2 bin 700'ü buldu. Gün sonunda 6 bin 400'e ulaşacak." dedi.

- Sıla hasreti son buluyor

Yaklaşık 5 yıl sonra ülkesine dönen 65 yaşındaki İdlibli Ahmet Sait, sevdiklerine kavuşacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Bayram nedeniyle ülkesine dönen bir başka Suriyeli Gayyas Harmoş da daha önce birçok bayramı ailesinden uzakta geçirdiğini, onlara kavuşacağı için mutlu olduğunu ifade etti.

Ülkesine dönen bir başka Suriye vatandaşı Heysem Hüseyin de kurban bayramı ziyareti nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanından ülkelerine giriş yapmak isteyen Suriyelilerin uzun kuyruklar oluşturduğunu anlattı.



Yorumlar