Suriyelilere karşı nefrette bugün: İkitelli'de linç girişimi

Suriyelilere karşı kullanılan nefret dilinin neden olduğu olaylardan biri de İstanbul İkitelli'de yaşandı. Polis tarafından yalanlandığı halde, taciz iddiasıyla Suriyelilere saldırılar düzenlendi, iş yerleri yağmalandı, sokaklarda geçen Suriyelilere darp girişiminde bulunuldu. Dün de Esenyurt'ta yoldan geçen iki Suriyeli, sigara isteyen iki kişi tarafından kurşun yağmuruna tutulmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilere karşı nefrette bugün: İkitelli'de linç girişimi

İstanbul Küçükçekmece'deki İkitelli mahallesinde, bir çocuğun taciz edildiği iddiaları, Suriyelilere yönelik linç girişimine dönüştü. Polis, taciz iddiasını yalanladı. İkitelli’deki Mehmet Akif Mahallesi Aşık Veysel Caddesi’nde bir esnafın küçük kızına bir kişinin tacizde bulunduğu iddiasının yayılması üzerine mahalle sakinleri, cadde üzerinde toplanarak polis merkezine yürümek istedi. Toplanan kalabalık mahallede yaşayan Suriyelilere linç girişiminde bulundu. Bu sırada Suriyelilere ait dükkanlara zarar verildiği ve bazı yağmalama olaylarının yaşandığı aktarıldı.

Polis merkezi çevresinde ve caddede güvenlik tedbiri alan çevik kuvvet polis ekiplerinin ikazlarına rağmen slogan atarak bir türlü dağılmayan gruba polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Müdahale sırasında ara sokaklara dağılarak tekrar toplanan gruptan bazı kişiler gözaltına alındı.

Polisin güvenlik tedbirleri çerçevesindeki bekleyişi sürüyor.

Sosyal medyada, olay yerinden çekilen videolar paylaşılıyor. Görüntülerde, semt karakolunun önünde toplanan kalabalık ve zaman zaman yaşanan arbede görülüyor.

Bazı sosyal medya hesaplarında, tacizin sorumlusu olarak gösterilen Suriyelilerden birinin öldürüldüğü iddia edildi.

Yorumlar