Suriyeli sevgililerin cinayet davasında karar

- Suriye uyruklu eşi Ahmed Zahra'yı, sevgilisi Ahmed Abustef ile planlayarak öldürdüğü öne sürülen Meryem Mehne müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli sevgililerin cinayet davasında karar

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta, Suriye uyruklu eşi Ahmed Zahra'yı, sevgilisi Ahmed Abustef ile planlayarak öldürdüğü öne sürülen Meryem Mehne'yi mahkeme, ''eşini kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, diğer sanık Abustef'in cezaevinde hayatını kaybetmesinden dolayı hakkındaki davanın düşürülmesine karar verdi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Meryem Mehne ile avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısı Hüseyin Parlakkılıç, Meryem Mehne’nin "eşini kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını, cezaevinde hayatını kaybeden diğer sanık Ahmed Abustef hakkındaki davanın ise düşürülmesini istedi.

Esas hakkındaki savunması tercüman aracılığıyla yapan sanık Meryem Mehne, suçsuz olduğunu ifade ederek, "Olaylar onlar arasındaydı. Benim çocuklarım var, çocuğum hasta. Çocuklarıma bakacak kimse yok. Çocuklarım şu an nerede bilmiyorum. Abustef başıma bıçak dayadı, tehdit altındaydım. Çocuklarım için endişelendim. Kuran üzerine yemin ederim ben yapmadım. Ben suç işlemedim. Beraatimi ve tahliyemi isterim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Meryem Mehne’nin "eşini kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık Mehne'nin duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme, Mehne’nin cezasını müebbet hapis cezasına indirerek, hayatını kaybeden sanık Ahmed Abustef hakkındaki davanın ise düşürülmesine hükmetti.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Suriye uyruklu şüpheli Meryem Mehne ile maktul Ahmed Zahra'nın evli oldukları, Suriye'deki iç savaştan kaçarak çocuklarıyla Esenyurt'a gelip Mehne'nin kardeşiyle birlikte yaşadıkları, şüpheli Mehne'nin bu sırada tanıştığı Suriye uyruklu Ahmed Abustef ile bir süredir gönül ilişkisi olduğu anlatıldı.
İddianamede, olay tarihi 10 Kasım 2016'dan kısa bir süre önce Ahmed Zahra'nın, eşi Meryem Mehneile Ahmed Abustef'in ilişkisini öğrendiği, Zahra ile eşi Mehne arasında tartışma ve kavgaların yaşandığı, bu nedenle Zahra ile sevgilisi Abustef'in plan yaparak Ahmed Zahra'yı öldürmeye karar verdikleri belirtildi.

Şüpheliler Mehne ve Abustef'in maktul Zahra'yı öldürmek için kimlikleri tespit edilemeyen iki kişiyle anlaştıklarının aktarıldığı iddianamede, şunlar kaydedildi:

''Kimliği tespit edilemeyen şahıslar eylemi gerçekleştirmemişlerdir. Bunun üzerine 10 Kasım günü maktulün evine giden şüpheli Ahmed Abustef, Ahmed Zahra'yı bıçaklamış, boğuşma sırasında evde bulunan Meryem Mehne'nin de sevgilisinden aldığı bıçağı kocasının vücuduna sapladığı anlaşılmıştır. Otopsi raporuna göre maktulün boyun, göğüs, sırt ve kollarına aldığı toplam 27 bıçak yarası sonucunda öldüğü belirlenmiştir. Maktulün ölümünden sonra iki şüphelinin maktulü battaniyeye sararak arka sokakta bulunan çöp konteynerine attıkları, cesedin belediye görevlilerince bulunduğu ve sanıkların evdeki izleri temizlemeye çalıştıkları tespit edilmiştir.''

İddianamede, şüpheliler Meryem Mehne ve Ahmed Abustef'in, ''tasarlayarak öldürme'' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.

Yorumlar