Suriyeli öğrencilerin yıl sonu programı

- Suriyeli öğrencilerin öğrenim gördüğü Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı geçici eğitim merkezlerinin yıl sonu programı yapıldı - Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz: - "Başakşehir, misafir öğrencilerin en yoğun olduğu ilçelerden biri. Çoğunluğu Suriye'den olmak üzere 42 ülkeden öğrencimiz var. Toplam 4 bine yakın misafir öğrencimiz eğitimlerini sürdürmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli öğrencilerin yıl sonu programı

İSTANBUL (AA) - Başakşehir'deki geçici eğitim merkezlerinde öğrenim gören Suriyeli öğrenciler için yıl sonu programı düzenlendi.

Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Altın Şehir, Şair Erdem Beyazıt ve Şahintepe geçici eğitim merkezlerince hazırlanan yıl sonu programı, Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı.

Programda, Altın Şehir Geçici Eğitim Merkezinde okuyan İbrahim Civelek adlı öğrenci Kur-an'ı Kerim okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, öğrencilerin eğitiminde emeği geçen öğretmenlere ve okul müdürlerine, maddi konularda destek olan belediye, kaymakamlık ile İHH, Sosyal Yardımlaşma Vakfı gibi birçok vakıf ve sivil toplum kuruluşuna da teşekkür etti.

Geçici eğitim merkezlerinde öğretmenlerin ücretlerinin ödenmesinde maddi destek sağlayan Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Özdil'e de teşekkürlerini sunan Yılmaz, misafir öğrencilerin ve devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerle kardeşçe ve birlikte eğitim aldıklarını söyledi.

Başakşehir'in misafir öğrencilerin en yoğun olduğu ilçelerden biri olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çoğunluğu Suriye'den olmak üzere 42 ülkeden öğrencimiz var. Geçen yıl geçici eğitim merkezlerinde 800 öğrencimiz eğitim görmekteydi. Bu sene başında dört devlet okulumuzda açtığımız bu merkezlere 1400 öğrenci başvurdu ve şu anda 2 bin 200 öğrencimiz eğitim görmekte. 1500 öğrencimiz ise devlet okullarında eğitimlerine devam etmekte. Bu şu demektir; Başakşehir'de toplam 4 bine yakın misafir öğrencimiz eğitimlerini sürdürmektedir. Bizler muhacir kardeşlerimize karşı ensar olmanın hazzını yaşıyoruz. Bizim sevdamız cetvelle çizilen İslam coğrafyasının gönül coğrafyasına dönüşmesidir. Çekilen bunca acının, akan bunca kanın dinmeyen gözyaşların yeniden ümmet bilinciyle kuşanmamıza vesile olması duasıyla selamlıyorum sizi."

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ise Suriyeliler için yapılanların yeterli olmadığını belirterek, "Her şeyimizi paylaşmaya devam edeceğiz dünyadaki zulümler bitene kadar. Esed'in rejimi yıkılana kadar. Özgür Suriye'yi gözlerimizle görünceye kadar." şeklinde konuştu.

Yorumlar