Suriyeli bebeğin ölümü

- Gaziantep'te 2 gün önce cesedi bulunan bebeği "canavarca hisle öldürmek" suçuna iştirak ettiği iddiasıyla tutuklanan anne, savcılıktaki ifadesinde bebeğinin valize konulduğunu ve dikkati çekmemek için eşinin kendisine taşıttığını söyledi - Anne İhlas el-Baho'nun ifadesinden: "Ben bebeğime eziyet etmedim, eşim işkence ederek öldürdü"

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli bebeğin ölümü

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 2 gün önce cesedi bulunan bebeği, "canavarca hisle öldürmek" suçuna iştirak ettiği iddiasıyla tutuklanan annenin, savcılıktaki ifadesinde valize konulan bebeği dikkati çekmemek için eşinin kendisine taşıttığını söylediği öğrenildi.

Merkez Şahinbey ilçesindeki parkta valizde cesedi bulunan bebeğin annesi Suriyeli İhlas el-Baho (26), 10 aydan bu yana birlikte yaşadığı Ziyad el-Abdullah (24) ve kardeşi Cerrah el-Abdullah hakkında Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma tutanağı hazırlandı.

Söz konusunu tutanakta cinayetten bir hafta önce akşam saatlerinde çiftin yolda yürüdüğü sırada Abdullah'ın bebeği duvara ve tellere şiddetli şekilde vurduğu, yüzüne tokat attığı ve bu olayın kameraya yansıdığı anımsatıldı.

Görüntülerde Abdullah'ın bebeğe yönelik "canavarca hisle saldırısına" annenin sessiz kaldığı, olayın fark edilmesiyle polis merkezine götürülen annenin, Abdullah'ın bebeğine bir kez tokat attığını, bebeğin vücudundaki morlukların da evde düşme sonucu oluştuğunu iddia ederek, açıkça yalan söylediği ve suça iştirak ettiği belirtilen soruşturma dosyasında, sanıkların ifadelerine de yer verildi.

Üç çocuk annesi Baho, bebeği 16 günlükken Abdullah ile tanıştığını ve kendi aralarında anlaşarak evlendiklerini belirterek, şunları aktardı:

"Bebeğim Teymhim Haccar ile eşim Abdullah arasında bir sorun yoktu. Olaydan 10 gün önce misafirlerimizi yolcu ettikten sonra eve dönerken, halı saha yakınında bebeğim ağlamaya başladı. Zaten hep ağlıyordu. Bu sırada eşimin kucağındaydı. Eşim, bebeğin bu şekilde ağlamasına sinirlendi, bebeği duvar tellerine vurdu, sonra hafif şekilde tokat attı. Ben bebeği istedim ancak kendisine alışması gerektiğini söyleyerek kabul etmedi. Evimize yakın yerde polis ekipleri geldi. Bizi karakola götürdüler, bebeği dövüp dövmediğimizi, hatta bebeğin yüzündeki morlukları sordular. Biz de bebeğin çekyattan düştüğünü söyledik."

- "Eşim işkence etti"

Geçen Cuma günü akşam saatlerinde yine bebeğin ağlamaya başladığını ve Abdullah'ın bebeği susturmaya çalıştığını anlatan İhlas el-Baho, olay gününü şöyle anlattı:

"Bebek ağlamaya devam ediyordu. Abdullah sinirlendi, vurmaya devam etti. Sonra sustu. Gece de birkaç kez uyanıp ağladı. Saat 06.00 gibi uyandı yine ağlamaya başladı, susmadı. Bir müddet sonra bebeğin sesi kesildi. Abdullah hava almak için bebeği aşağı indirdi ancak bebek bitkin haldeydi, nefes almıyordu. Bebeğin öldüğünü anladık. Abdullah saat 11.00 sularında kardeşi Cerrah'la döndü. Ben daha önce karakola gittiğimiz için Abdullah'ın polise gitmesini istemedim. Daha sonra Abdullah çıktı, 2 saat sonra döndü. Hava kararmıştı artık, 'bebeği bir yere gömelim' diye konuşuldu. Bebeğin cesedini valize koymadan önce Cerrah yıkadı, üstüne buz koydu. Daha sonra bebeğin olduğu valizi apartmandan çıkarken ben taşıdım. Çünkü Abdullah, 'binadan çıkıncaya kadar valiz senin elinde kalsın, dikkat çekmesin' dedi. Apartmandan çıktıktan sonra Abdullah valizi aldı. Yürüyerek parkın oraya geldik. Duvarın dibine yaklaştığımızda Abdullah valizi bırakmam için bana verdi. Ben bebeğime eziyet etmedim, eşim işkence ederek öldürdü."

Bebeğe şiddet uygulamadığını iddia eden Abdullah da sürekli bağırdığını ve zamanla bu duruma sinirlenmeye başladığını kaydetti.

Bebeğin akşam saatlerinde yine ağlamaya başladığını ve hiç susmadığını iddia eden Abdullah, sabaha karşı bebeğin nefes almakta zorlandığını gördüğünü ve dışarı çıkardığını ancak düzelmediğini ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşmaya başladığını söyledi.

- Cesedi gömmek için 2 saat yer aramış

Bebeğe kalp mesajı ve suni teneffüs yaptığını belirten Abdullah, "Bir müddet sonra bebeğin tamamen hareketsiz ve nefessiz kalınca öldüğünü anladım. Saat 06.00 gibiydi. Bebeği gömmek için boş bir alan aradım,. Evden çıktım ancak 2 saat kadar dolaştım ama müsait bir yer bulmadım. Hatta apartmanın orada bir çocuğa sordum nasıl gömebiliriz diye. O da öldüyse hastaneye götürmemi söyledi. Korktuğum için hastaneye götürmedim. Sonra götürüp parka bıraktık." şeklinde ifade verdi.

Cerrah Abdullah ise bebeğin öldüğünü görünce şok olduğunu ancak bir suçu bulunmadığını, cesedin kokmaması için buz koyduğunu ve normal şekilde gömüleceğini söylediklerini, suç işleme kastı olmadığını söyledi.

Şahinbey ilçesinde 16 Aralık'ta bir parkta valiz içerisinde bebek cesedi bulunmuş, yapılan incelemede darp izlerine rastlanmıştı. Anne ile birlikte yaşadığı kişi gözaltına alınmış, bir kişi ise serbest bırakılmıştı.


Yorumlar