Suriyeli ailelere yardım

- Suudi Arabistan Uluslararası Suriyeli Kardeşlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Ofisi Türkiye Şubesince Adıyaman'da yaşayan 550 Suriyeliye hijyen, mutfak ve kişisel bakım malzemesi yardımı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli ailelere yardım

ADIYAMAN (AA) - Suudi Arabistan Uluslararası Suriyeli Kardeşlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Ofisi Türkiye Şubesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'da barınan 550 Suriyeliye hijyen, mutfak ve kişisel bakım malzemesi yardımında bulundu.

Adıyaman İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı İnsani Yardım Derneğinin (İHH) organizasyonunda Atatürk Spor Salonu bahçesinde toplanan ihtiyaç sahiplerine yardım kolilerinin dağıtımı yapıldı.

İHH gönüllüsü Hasan Yaldız, gazetecilere açıklamasında yardım kuruluşunca hazırlanan malzemelerin ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtıldığını söyledi.

Yardımların süreceğini ifade eden Yaldız, "Adıyaman'daki tüm Suriyeli kardeşlerimize hijyen, mutfak ve kişisel bakım malzemelerinden dağıttık. Bugün 550 kardeşimize yardım ettik. Kayıt altına almadığımız Suriyeli kardeşlerimiz de var. Onları da derneğe davet edip kayıt altına aldıktan sonra yardım yapıyoruz." diye konuştu.

Suriyeli Muhammed Mustafa ise yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar