Suriyeli Ahmet Hasan:"Biz darbeyi yaşadık ne olduğunu biliyoruz"

Suriyeli Ahmet Hasan:"Biz darbeyi yaşadık ne olduğunu biliyoruz, Türkiye halkınında bunu yaşamamasını istiyoruz. Bunun içinde meydanlardaki demokrasi nöbetine devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli Ahmet Hasan:"Biz darbeyi yaşadık ne olduğunu biliyoruz"
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı sokağa çıkarak demokrasi nöbeti tutan Suriyeli Ahmet Hasan, ülkesinin yıllardır askeri vesayet altında yönetildiğini belirterek, "Biz darbeyi yaşadık ne olduğunu biliyoruz, Türkiye halkınında bunu yaşamamasını istiyoruz. Bunun içinde meydanlardaki demokrasi nöbetine devam edeceğiz" dedi.

Darbe girişimin ilk duyduğunda Fatih'teki evine dönmek üzere olduğunu anlatan Hasan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokaklara çıkma yönündeki çağrısını duyunca hiç tereddüt etmeden Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldiğini söyledi.
Hasan, 10 yıldır Türkiye'de yaşadığını aktararak, "Biz darbeyi yaşadığımız için ben sokağa inmekten hiç tereddüt etmedim. Biz 40 senedir darbeyi yaşıyoruz, ne getirdiğini biliyoruz. Aslında biz 40 senedir darbenin yönetimindeyiz. Son 5-6 senedir darbe, bizden milyonlarca can aldı hem de dünyanın gözü önünde. Biz darbeyi yaşadık ne olduğunu biliyoruz, Türkiye halkının da bunu yaşamamasını istiyoruz. Bunun içinde meydanlardaki demokrasi nöbetine devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Emniyetin önünde tanklar vardı"

Darbe girişimi esnasında arkadaşlarıyla haberleşerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün de önüne geldiği bilgisini veren Hasan, şunları kaydetti:

"Vatan Caddesi'nde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde olayların yaşandığını duydum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları meydanlara çıkması yönündeki çağrısını duyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne geldim. Hiç tereddüt etmedim, öleceksek sokakta ölürüz dedim çünkü darbe bizim için ölümdür. Emniyetin önüne geldiğimde tanklar vatandaşlar tarafından ele geçirilmişti, birkaç tane kalmıştı daha sonra onları da etkisiz hale getirdik. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de çatışma olduğunu duyunca oraya koştuk. Polis, bir süre sonra orayı da kontrol altına aldı. Oradan tekrar Vatan Caddesi'ndeki emniyetin önüne geldik. Vatandaşlarla beraber iki gün burada bekleyişimiz devam etti. Sonraki günler, gündüz işe gidip akşam meydanlara geri döndük. Darbe girişiminin ikinci gününde Suriyeli gençleri organize ederek, meydanlardaki yerimizi aldık."

- "Darbe Türk halkına yapıldı"

Suriye'deki Türkmenlerin kaderinin Türkiye'ye bağlı olduğunu vurgulayan Hasan, "Ben Suriye Türküyüm, Kesinlikle şuna inanıyorum ki, Suriye'deki Türklerin kaderi ile Türkiye'dekilerin kaderi aynıdır. Halep'teki Türklerin İŞİD'den kurtulabilmesi için Türkiye'nin ayakta kalması gerekiyor. Humus'taki Türklerin Esad kuşatmasından kurtulabilmesi için Türkiye'nin ayakta kalması gerekiyor. Bayır Bucak'ın işgalden kurtulabilmesi için Türkiye'nin ayakta kalması gerekiyor. Biz Suriye Türkleri olarak, buna inanıyoruz. Suriye'deki mazlum halk da buna inanıyor. Türkiye, Ortadoğu'da dimdik ayakta kalan tek ülkedir. Türkiye ayakta kalırsa ancak oradaki halk o zalim diktatörden kurtulabileceğine inanıyor." diye konuştu.

- "Türk halkı darbeyi yaşamak istemiyor"

Darbe girişiminin sonuçsuz kalmasının kendisini mutlu ettiğini tekrarlayan Hasan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz bu darbe girişimi sadece Recep Tayyip Erdoğan'a ya da AK Parti iktidarına yapıldığını düşünmüyoruz. Bu Türkiye devletine, milletine yapılan bir darbe girişimidir. Büyük resme baktığımızda bunun, Müslümanları esaret altına almak için yapıldığını görüyoruz. Türk halkı bu sefer darbeye teslim olmadı. Millet hiç korkmadan tankların önüne yattı. Çünkü Suriye'de, Mısır'da, Tunus'da darbenin neler yaşattığını gördüler, Türk halkı bunu yaşamak istemiyor."

Yorumlar

seko Yürü git üljende savaş var...... ne işin var burda dingil