Suriye'deki tutuklu kadınlar için toplandılar

- Gaziantep'te bazı kadın dernekleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Suriye'de tutuklu kadınlar için buluştu

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki tutuklu kadınlar için toplandılar

GAZİANTEP (AA) - Anadolu Kadın ve Aile Derneği (Akadder), Mozaik Kadın ve Aile Derneği (Mozaikder), Belkıs Kadın ve Aile Derneği ve Mimberşam Derneği üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi.

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak Suriye'deki tutuklu kadınların sorunlarına dikkati çekti.

Grup adına konuşan Akadder Başkanı Rabia Aldemir, Suriye cezaevlerinde 50 bin kadının mahkum olduğunu, Suriye halkıyla kadınların özgürlüklerini elde edene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik yönlerinde rollerini aktif hale getirmek için mücadele ettiklerine dikkati çeken Aldemir, şunları kaydetti:

"Suriyeli kadın, kendi haklarını elde etmesi için kullanacağı yol, 50 yıl göğüslerinin üzerine çöken diktatörlüğe karşı direnmek olduğunu fark etti. Her ne kadar özgürlük yolunda çaba sarf ediyorsa o kadar haklarını kazanacağını da biliyor. Suriye’de kadınlar 15 Mart 2011 tarihinde özgürlük ve onur devriminin başlamasında büyük bir rol oynadı. Bütün Suriyeliler, öldürülmek, zorla yerinden edilmek ve işkenceye maruz kalmak gibi ağır bedeller ödemek zorunda kaldı."

Şimdiye kadar işkenceyle 55 kadının şehit edildiğini dile getiren Aldemir, "13 bin 920 kadının Esed rejimi, tarafından haksız yere zindanlarda tutulduğunu, bazı silahlı gruplar ve DEAŞ tarafından tutuklu bulunan kadınların sayısının ise bilinmediğini aktardı.



Yorumlar