Suriye'deki kimyasal saldırıya İsrail'den tepkiler

- İsrail Eğitim Bakanı ve Yahudi Evi Partisi lideri Bennett: "Dünya, Suriye'deki kimyasal katliama karşı harekete geçmelidir. ABD Başkanı Trump'ı bu hareketin başını çekmeye davet ediyorum" - İsrail ordusunun eski İstihbarat Birimi Başkanı Yadlin: "Esed rejiminin işlediği savaş suçlarının bedelini ödemesi gerekir. Bana göre en doğrusu İdlib'i vuran uçakların kaybolmasını sağlamaktır. Bunu da uzaktan güdümlü silahlarla yapabiliriz"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki kimyasal saldırıya İsrail'den tepkiler

KUDÜS (AA) – İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett ile orduya bağlı istihbarat biriminin eski başkanı Amos Yadlin, Suriye rejiminin İdlib'de sivilleri hedef alan kimyasal silah saldırısının ardından İsrail'in Suriye politikasında değişikliğe gidilmesi çağrısı yaptı.

Eğitim Bakanı ve Yahudi Evi Partisi lideri aşırı sağcı siyasetçi Bennett yazılı açıklamasında, "Dünya, Suriye'deki kimyasal katliama karşı harekete geçmelidir. ABD Başkanı Donald Trump'ı bu hareketin başını çekmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

İsrail devlet radyosuna da konuşan Bennet, İsrail güvenlik kabinesinin bir an önce toplanması gerektiğini belirterek, "Suriye'de sivillere karşı kimyasal silahların kullanılması, İsrail hükümetinin Suriye'ye ilişkin duruşunu gözden geçirmesini gerektiriyor." dedi.

İsrail ordusunun eski İstihbarat Birimi Başkanı Yadlin de yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de yaşananlara karşı İsrail'in ahlaki bir tavır takınması ve politikasını değiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Yadlin, "Esed rejiminin işlediği savaş suçlarının bedelini ödemesi gerekir. İsrail; İran, Hizbullah ve Esed rejiminin işlediği savaş suçlarına karşı ahlaki bir proje başlatmalıdır. Bana göre en doğrusu İdlib'i vuran uçakların kaybolmasını sağlamaktır. Bunu da uzaktan güdümlü silahlarla yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Suriye'de yaşanan katliama ilişkin dün yaptığı açıklamada olayı şiddetle kınadığını kaydetmişti.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin dün sabah İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında en az 100 sivil hayatını kaybetmiş, 500 sivil de kimyasal maddeden etkilenmişti.


Yorumlar