Suriye'de toplu düğün

- İHH, Suriyeli Filistinliler Kalkınma ve Yardım Heyeti iş birliğiyle Şam, Dera, İdlib ve Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde 103 çifte toplu düğün yaptı - Toplu düğün kapsamında Halep'in Azez ilçesinde 12 çift, İdlib'de ise 40 çift dünya evine girdi - İHH Suriye çalışmaları basın sorumlusu Tosun: - "103 çiftimize toplu düğün yaptık. Bunların 71'ini Suriyeli Filistinliler oluşturuyor" - Suriyeli Filistinliler Kalkınma ve İnsani Yardım Heyeti Başkanı Saadi: -"İnsanların yüklerine ortak olmak, onlara yardım etmek istedik. Bu projeleri hayırseverlerle hayata geçiriyoruz. Bundan sonraki projelerimizde daha çok insana ulaşacağız"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de toplu düğün

AZEZ/İDLİB/ANKARA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriyeli Filistinliler Kalkınma ve Yardım Heyeti iş birliğiyle Şam, Dera, İdlib ve Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde 103 çifti evlendirdi.

Suriyeli Filistinliler Kalkınma ve Yardım Heyeti, İHH ve diğer yardım kuruluşlarının ortaklığında bu sene Suriye'nin Dera, İdlib, Halep ve ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı Şam'ın Yarmuk kampında toplu düğün töreni gerçekleşti.

Bu kapsamda İdlib kentinde 40, Halep'in Azez ilçesinde ise 12 çifte toplu düğün yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimler, yöresel yemek ikramı, yerel dans ve oyunlarla sona erdi.

"Acıya rağmen umut doğar" başlıklı törende konuşan damatlar, çok mutlu olduklarını belirterek, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

İHH Suriye çalışmaları basın sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen merasimlerde çiftlere çeyiz yardımında bulunduklarını söyledi.

Tosun, "103 çiftimize toplu düğün yaptık. Bunların 71'ini Suriyeli Filistinliler oluşturuyor. Onlara yardımlar yaparak yüklerine ortak olduk." ifadelerini kullandı.

Suriyeli Filistinliler Kalkınma ve Yardım Heyeti Başkanı Ebu Muaz Saadi de bu organizasyonların şu ana kadar altıncı kez düzenlendiğini belirterek, "İnsanların yüklerine ortak olmak, onlara yardım etmek istedik. Bu projeleri hayırseverlerle hayata geçiriyoruz. Bundan sonraki projelerimizde daha çok insana ulaşacağız." dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Azez'deki İHH'nın Babüsselame lojistik merkezinde düzenlenen toplu düğüne ise bölgeden çok sayıda vatandaş katıldı.

Suriyeli Filistinliler Kalkınma ve Yardım Heyeti Azez'deki düğün merasimi sorumlusu Ahmet Abbas, "Organizasyona İHH ile bazı yardım kuruluşları da iştirak ediyor. Gençlere evlilik yolunda destek olan herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Azez'de evlenen İhab Muhammed, "Başta İHH ve Suriyeli Filistinliler Kalkınma ve İnsani Yardım Heyetine teşekkür ediyoruz. Bizlere böyle bir düğün yaptılar Allah onlardan razı olsun." dedi.

Yorumlar